Sverige

Pojke omhändertagen i Stockholm

Ett av de två ensamkommande flyktingbarn, som ordningsvakter tryckte ner vid ett uppmärksammat ingripande i Malmö tidigare i år, har omhändertagits på Centralen i Stockholm.

Två ensamkommande flyktingbarn, som ordningsvakter tryckte ner vid ett uppmärksammat ingripande i Malmö tidigare i år, omhändertogs på Centralen i Stockholm under torsdagskvällen. ARKIVBILDBild: Bertil Enevåg Ericson / TT
Barnet hade sällskap av ytterligare en pojke som försvann innan polis och vakter hann fram, berättar Kia Sanrell, presstalesman vid polisregion Stockholm, för TT.
— I natt inkom samtal från en ordningsvakt som sett att två barn befann sig i centrala Stockholm. Vi skickar en patrull. Men när barnen får syn på polis och vakt springer de från platsen, säger hon och fortsätter:
— Man hinner bara ikapp den ene. Barnet som vi anträffar är efterlyst av sociala myndigheter och överlämnas.
Sanrell bekräftar att det rör sig om en av de två pojkar som hittills varit omhändertagna av sociala myndigheter i Danmark. Båda skulle förhöras av polis angående det filmade ingripandet av ordningsvakter på Malmö central tidigare i år.
Pojken misstänks efter natten för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Polisen har ingen uppgift om vad som hänt med det andra barnet och det är oklart varför de båda pojkarna befann sig i Stockholm.
Läs alla artiklar om: Barnen och vakterna på Malmö C
Gå till toppen