Dygnet runt

Rude Food startar brunch gjord av kastad mat

På lördag är det premiär för Rude Food Malmös pop-up-brunch på Mitt Möllan på Claesgatan i Malmö. Rude Food är ett projekt som samlar in mat som av någon anledning inte går att sälja i butiker och på restauranger.
Just nu har de samarbeten med Green Matmarknad, Mossagården, Röstånga Mölla, MH Matsalar och Örtagårdens plantskola som de får mat ifrån.
De har varit igång ett tag och samlat in mat, men nu startar de alltså öppna bruncher på Mitt Möllan där de ska laga mat av den maten de får in och så betalar gästerna 100 kronor för en brunchmåltid.
Brunchen görs i samarbete med den indiska restaurangen Tapori Tiffins som den 1 april för övrigt byter placering inne på Mitt Möllan och flyttar längst in i hörnet av foodcourten.
Nyligen flyttade det in en ny pizzeria, Pizza Dal Sud, på foodcourten. Den drivs av italienaren Tommaso Memoli och hans sambo Evelina Marmander och serverar italienska surdegspizzor.
Förutom Tapori Tiffins och Pizza Dal Sud är det nu bara Lilla Vietnam som också har öppet på Mitt Möllans foodcourt, de andra restaurangytorna har stängt.
Gå till toppen