Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern greppar hårdare tag om allsvensk plats

ISHOCKEYKval till allsvenskanTingsryd 3Pantern 4
Pantern besegrade Tingsryd i en annorlunda – men underhållande – match borta i Nelson Garden arena. Nu har Pantern klättrat upp på en andraplats i tabellen och därmed kopplat ett hårdare grepp om allsvensk plats.
– Det är två bra lag, och det handlar om otroligt viktiga poäng för oss, konstaterade Panterns tränare Stephan "Lillis" Lundh efter matchen.
Pantern dominerade från start och förvaltade, till skillnad från hemmalaget, sina chanser väl. Efter Fabian Lundhs 3-0-mål i den andra perioden byttes Tingsryd-målvakten Wictor Ragnewall ut. Och därefter kom en vändning.
På bara några minuter hämtade Tingsryd upp 0-3 till 3-3, och Stephan "Lillis" Lundh begärde time-out.
– De blir mycket mer desperata och får utdelning på det. De har inte mycket att förlora i det ögonblicket och vi reder inte ut det. Samtidigt så spelar de bra. Efter att ha gjort fler mål får de energi och bränsle.
Men i den tredje perioden kom Pantern tillbaka och bröt Tingsryds press. Kalle Östman fick pucken helt fri och kunde göra 4-3 till bortalaget.
– Det är en mycket rolig match med två ansikten. Vi avslutar matchen riktigt bra och vi behöll kylan och kunde hålla de ute i stort sett hela perioden ut, sa Stephan "Lillis" Lundh.
Två matcher återstår för Pantern av kvalserien. Härnäst väntar AIK på hemmaplan.
– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag vet att grabbarna brinner av revanschlust efter förlusten i Stockholm.
Gå till toppen