Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö tog sig över slutspelsstrecket

HANDBOLLElitserien, herrarÖnnered 22 (14)HK Malmö 28 (15)
HK Malmös målvakt Nebojsa Simic stod för inte mindre än tre mål när gästerna lyckades vända mot tabelljumbon Önnered. Med en omgång kvar att spela ligger nu Malmö över slutspelsstrecket.
– När man kommer upp här så ska man bara vinna matchen. Jag är oerhört glad att vi lyckades göra det, sa Malmötränaren Ulf Sivertsson efter matchen.
Hemmalaget öppnade matchen bäst, men efter en svag inledning kom Malmö till slut igång och tog över. Nebojsa Simics tre mål från 40 meters avstånd i första halvlek var några av matchens höjdpunkter.
– För oss var detta en oerhört viktig match. Dels att vi skulle komma bort från kvalsituationen och dels att vi fortfarande har en chans att nå slutspel. Den chansen har vi gett oss i och med att vi vann matchen.
Ett 50-tal personer var på plats i ÖHK Hallen för att bevittna lördagens drabbning mellan Tingsryd och HK Malmö.
– Det är ett helt annat tryck här, och en mycket märklig atmosfär. Att spela här är alltid jobbigt. Många lag har haft problem här uppe, trots att de ligger sist i tabellen och inte har något att spela för.
Visserligen har Drott, som ligger strax under Malmö i tabellen, en match mindre spelad. Men Ulf Sivertsson tror på slutspelsplats.
– Det blir en tuff sista match – på bortaplan igen. Vi möter Redbergslid och det är helt annorlunda. Om Drott och Sävehof förlorar två poäng så har vi slutspelsplatsen i våra händer.
Gå till toppen