Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Nykterheten borde kollas vid traktorpulling

Snart sätter säsongen i gång för traktorpulling. Evenemangen spyr ut en massa svart dieselrök i miljön, men det är kanske inte det värsta – det är allt festande på kvällarna och långt in på nätterna. Dagen efter drar tävlingarna åter igång med förare som festat rejält.
Dieselröken och fylleriet vid traktorpulling oroar insändarskribenten.Bild: Göran Olsson 2004
De som har mer än endagstävlingar borde införa alkotest på förarna innan de får köra. Det är nog en del som inte borde få sätta sig i sina traktorer. Okej, tävlingarna genomförs på en bana, men det kan ändå hända olyckor om det vill sig illa.
Jag undrar också hur många som är kördugliga när tävlingarna är slut och det är dags att köra hem. Finns det poliskontroller ute och kollar detta efter alla dessa tävlingar? Om inte så skulle kanske polisen tänka på det. Vad tycker miljöaktivisterna om sådana här tävlingar?
S-I Svensson
Örkelljunga
Gå till toppen