Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Vi vill se ett stopp för godtyckliga och konsekvensblinda avhysningar av EU-migranter. Nöden går att lindra."

Det verkar finnas en naiv rädsla för att en madrass för mycket i en kommun eller möjlighet till grundläggande hygien skulle få alla EU-migranter att vallfärda dit.
Det skriver de tre vänsterpartistiska kommunpolitikerna Mats Fuchs i Helsingborg, Sven-Bertil Persson i Lund och Martina Skrak i Malmö tillsammans med Thord Kristiansson och Nita Lorimer, företrädare för Solidarisk människohjälp Engelholm respektive Hjälp tiggare i Lund.

Det är inte bara rasism och högst påtagliga hot som EU-migranter möter i Sverige. De möter också någon slags samhällets anständighetsgräns, skriver tre vänsterpartistiska kommunpolitiker och två företrädare för frivilligorganisationer.Bild: Hussein El-alawi
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
För romer i Rumänien är medellivslängden 13 år lägre än för övriga rumäner. Många saknar tillgång till sjukvård, bostad och utbildning. De drivs på flykt från fattigdom och diskriminering i en strävan att överleva. Några av dem kommer till Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen