Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Signal har hittat ny lokal – öppnar i vår

Signal flyttar tillbaka till Monbijougatan. Tidigare låg Signal här upp för trappan, granne med Grand. Nu flyttar de in i en ny lokal på samma innergård.
Konsthallen Signal har hittat hem igen. Efter den påtvingade flytten från Grands lokaler på Monbijougatan i Malmö är de nu tillbaka på Monbijougatan igen, men i en annan lokal. 
Signal är ett center för samtidskonst och producerar utställningar, föreläsningar och kulturarrangemang och har flyttat omkring en hel del i Malmö. Konsthallen har funnits på Rådmansgatan, Drottninggatan och Södra Skolgatan innan de flyttade ihop med restaurangen Grand på Monbijougatan. Men när Grand bytte ägare så ville de ha Signals utrymme för en livemusikscen.
Sedan dess har Signal letat efter en ny lokal och har tillfälligt hyrt in sig på Mitt Möllan på Claesgatan, men nu har de slutligen hittat en lokal.
– Det är väldigt roligt och lokalen ligger på samma innergård på Monbijougatan där vi var tidigare, berättar Elena Tzotzi på Signal.
Lokalen på 120 kvadratmeter har tidigare varit ateljé, fotostudio och lager.
– Den passar jättebra till vår konsthallsverksamhet. Det är väldigt fin känsla i rummet. Det har varit svårt att hitta en lokal med de rätta förutsättningarna. Det ska vara en lokal som inte låser utställningarna för mycket och som vi har råd med och ligger centralt där folk rör sig. Det är en svår ekvation att få ihop, säger Elena Tzotzi.
Just nu pågår renoveringen av lokalen och planen är att öppna under våren.
– Vi kan inte säga exakt om det blir i slutet av april eller början av maj. Men i höst kommer vi att köra igång med fullt program, säger Elena Tzotzi.
Gå till toppen