Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK Malmö klart för slutspel

I kvartsfinalen väntar Alingsås.

Simon Nyberg var ett stort utropstecken i matchen mot RIK.Bild: DANIEL STILLER
Det gjorde han i måstematchen mot RIK. Åtta mål och en stor del i att HK Malmö kunde vinna på bortaplan och därmed säkra den sista slutspelsplatsen.
– Det var jäkligt skönt. Jag bestämde mig i går för att nu skulle det hända. Jag har inte haft så bra utdelning som i höstas [i H43], sa Simon Nyberg.
– Jag sa till Adam Lönn i går att jag skulle göra tio mål och att han skulle börja passa mig, men åtta är okej.
Det började dock trögt – HK Malmö fick inte hål på RIK-muren förrän efter åtta minuter. Men när hemmalaget började slarva var pigge Simon Nyberg där och kontrade in mål på mål så att gästerna kunde ta ledningen.
Det blev ändå lite dramatik på slutet. HK Malmö tappade en ledning med fyra bollar till ställningen 27–28 och det såg plötsligt darrigt ut. Men Adam Lönn klev fram och hittade Mirsad Pecikoza på linjen – ett otroligt viktigt mål. Matchen slutade 28–29.
Stämningen var såklart på topp i omklädningsrummet efter matchen.
– Det är många lättade miner. Sen har vi kanske inte reflekterat så mycket kring att vi ska möta Alingsås än, men det kommer att bli trevligt, vi ser absolut att vi har en chans, sa Nyberg
Det blir alltså samma motståndare som förra året. Alingsås valde HK Malmö före Redbergslid. Ett val som Malmötränaren Ulf Sivertsson inte tror var helt enkelt.
– Vi har spelat två oavgjorda matcher mot dem och förra året tog Malmö det till en femte avgörande.
Lättnaden hördes även i hans röst. HK Malmö hade det kämpigt i slutet av förra året med många skador men har lyckats knyta ihop det på slutet.
– Jag är jättelättad. Vi har gett oss den här chansen efter en jättebra vår där vi vunnit väldigt många bortamatcher som vi är fantastiskt stolta över. Att ro hem det på bortaplan på det här sättet också, vi brände lite lägen men bet ihop, sa Sivertsson.
FAKTA
Så spelas kvartsfinalerna
Kvartsfinalerna och semifinaler spelas i bäst av fem matcher. Finalen spelas i Scandinavium 24 maj. Så här spelas kvartsfinalerna:
4 april: IFK Kristianstad-Hammarby
5 april: Alingsås-HK Malmö
6 april: Lugi-Ystads IF
Datum inte fastställt: Guif-Redbergslid
Gå till toppen