Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jeppsson redo att gå in i sitt första slutspel

Förra året missade Lugis vänsternia Simon Jeppsson slutspelet och SM-finalen på grund av sin korsbandsskada.
Den här säsongen åkte han på ännu en skada – men är tillbaka med full kraft inför detta slutspel.
Åtminstone nästan med full kraft.
– Jag är fortfarande lite begränsad när det gäller speltid, vi tar det lite försiktigt och kör tio till femton minuter per halvlek, säger han.
Förra matchen mot Guif lyckades Simon Jeppsson ändå med att bli målbäst med sina sex fullträffar.
Hur känns det nu när det snart är dags för slutspel, med tanke på att du missade det sist?
– Jo men det känns jättejätteroligt. Det här är ju mitt första riktiga slutspel. Alla matcher är lite tuffare när det alltid står nåt på spel, det är vinna eller försvinna.
I kväll väntar Ricoh, klart för kval för att hålla sig kvar, och vid seger har Lugi säkrat tredjeplatsen och får därmed välja mellan två motståndare i kvartsfinalen.
– Det viktigaste för oss är att vi inte tappar den goa känslan vi haft i de senaste matcherna. Det har verkligen varit skönt att få några riktigt härliga matcher för att visa de andra lagen att vi kommer att bli farliga, säger Simon Jeppsson.
Vad är er målsättning i slutspelet?
– Vi har sagt att vi i alla fall ska gå till semifinal och göra det bra där. Det är det vi tränat för. Men det är klart att SM-final någonstans alltid är målet.
Lugi är något tunna inför kvällens drabbning.
Zoran Roganovic åkte på sitt andra röda kort i matchen mot Guif och får därmed inte ens stå vid sidlinjen och assistera.
Dessutom saknas Albin Tingsvall och Gustav Sjölin som dras med skador.
Gå till toppen