Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugi valde Skånederby i kvartsfinalen

Lugi vann enkelt över Ricoh och fick därmed välja motståndare i kvartsfinalen.
Där fick stämningshalten avgöra.

Simon Jeppsson jublar.Bild: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN
– Vi kunde välja mellan Redbergslid och Ystad och det är ju alltid mer stämning med en massa Ystadsfolk. Det kittlar ju lite extra med derbyn, sa Lugitränaren Basti Rasmussen.
– Vi vet att det kommer att bli väldigt tuffa matcher men vi ska göra vårt bästa och då tror jag att det kan räcka långt.
Lugi har vunnit två matcher mot Ystads IF i Arenan i Lund – men också förlorat en match borta med stora siffror.
– Det kan gå hur som helst, men vi ska verkligen försöka behålla den här attityden vi haft nu på slutet.
I den sista omgången väntade Ricoh på bortaplan. Lugi behövde vinna för att säkra tredjeplatsen – men ännu viktigare var segern för att behålla känslan som laget byggt upp de senaste matcherna.
– Man märker verkligen att framgång föder framgång och vi har fått ett självförtroende nu, sa Rasmussen.
Mot Ricoh var det klasskillnad från start och Lugi kunde ta en stabil ledning i den första halvleken med 15–7.
När viktiga pjäser som Albin Tingsvall och Gustav Sjölin saknades på grund av skador och Zoran Roganovic avstängd klev andra fram.
Och bakåt var Lundalaget som vanligt stabilt.
– Det var väldigt många ljusglimtar. Vi kontrade mycket och det var kul för Niklas Mörk som inte fått så många chanser tidigare. Nu när han fick den så tog han den verkligen, berömde Basti Rasmussen.
Kantspelaren Niklas Mörk blev Lugis bäste målskytt med sju mål och satte också spiken i kistan till slutsiffrorna 23–30.
Gå till toppen