Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Malmöfilmare gör långfilm om Pewdiepie

Youtubestjärnan Pewdiepie kan komma att spela en av huvudrollerna i den skånska långfilmen ”PewPewPew”. Det är Malmöfilmaren Sergey Vasiliev som hoppas att PewDiePie ska spela rollen som sig själv i filmen.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg.Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Sergey Vasiliev är ena halvan av filmduon Sveriges Berlin som är aktiva i Malmö. Den andra halvan, Drazen Kuljanin, långfilmsdebuterade nyligen med ”Hur man stoppar ett bröllop” som vann pris för bästa film vid Warzawas internationella filmfestival förra året.
Nu är planerna att inspelningarna av Sergey Vasilievs långfilmsdebut ska starta i sommar och äga rum i Malmö och Helsingborg.
Idén till filmen kom efter att han läste en artikel om instagramkravallerna i Göteborg där unga sökte svar på vem som är den skyldiga till det som hände.
– De beskrev en känsla av frustration och frågan om vem som är skyldig kommer att gå som en röd tråd genom filmen. Och svaret är att alla är skyldiga, säger Sergey Vasiliev.
Pewdiepies roll i filmen är en sorts tidsmarkör av ett nutida samhälle.
– Vad är det som gör att en person som filmar sig själv när han spelar tv-spel har 30 miljoner följare på Youtube och drar in flera miljoner kronor varje år? Vi vill ju att Pewdiepie ska spela sig själv. Vi har tagit kontakt med hans agent och ska precis påbörja våra samtal, säger Sergey Vasiliev.
Och får de inte ett ja från Felix ”Pewdiepie” Kjellberg så finns det en alternativ lösning.
– Vi har en skådespelare som är extremt lik honom. Men vi hoppas att Pewdiepie ställer upp och tycker att det är spännande att göra en lite mörkare karaktär av sig själv.
Gå till toppen