Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succétränaren stannar kvar i Pantern

Framgångssagan om IK Pantern fick ett lyckligt slut – Kirsebergslaget spelar i allsvenskan nästa säsong.
Och allt tyder på att mannen bakom storyn, succétränaren Stephan "Lillis" Lundh blir kvar.

– Fantastiskt roligt, det har varit en trestegsraket. En serie före jul, en ännu svårare efter det och sen en tredje svårare, sa "Lillis" leende när champagnen hade sprutats färdigt i omklädningsrummet.
Hans unga lag har stått för en minst sagt otrolig resa. Förra säsongen kvalade Pantern för att hålla sig kvar i division 1, nästa säsong spelar laget i Sveriges näst högsta serie.
Vad har du gjort egentligen?
– Haha ja, det är egentligen inte så mycket konstigheter. Men killarna har verkligen förstått vad som krävs om man ska komma upp. Vi har tränat väldigt väldigt bra varje dag.
Hur har det varit att träna på den här nivån?
– Det har verkligen varit en förmån för mig. Det spelar egentligen ingen roll vilken nivå man hamnar på bara man är någonstans där man vill bli bättre. Och det har de verkligen visat.
Och nu då, blir du kvar?
– Jag ska väl smälta det här nu, men det är klart att det känns som ännu en utmaning. Jag har aldrig tränat på allsvensk nivå heller och att följa med det här laget skulle ju bli steg två – man får se lite vad man är gjord av och vad killarna är gjorda av.
Det lutar åt att du stannar?
– Ja det gör det. Socialt och jobbmässigt har det varit fantastiskt roligt.
Sportchefen Joakim Tillgren bekräftar ingenting, men säger liksom Lillis att det lutar åt det – "väldigt starkt".
Panterspelarna var nästan i chocktillstånd efter matchen.
– Jag tror inte jag har fattat det än, sa Daniel Andersson och såg märkbart omtumlad ut.
Men lycklig. Daniel Andersson satte det sköna 1–0-målet som 18 sekunder senare följdes upp av Axel Wemmenborns 2–0-kanon.
– Det är helt fantastiskt. Vilken resa vi har gjort alltså, det är helt sjukt, sa Andersson.
Vad är det som har hänt med laget sedan förra året?
– Det började redan i somras, vi bestämde oss för att träna riktigt hårt och fick en och bra erfaren tränare, sen är vi ett riktigt härligt gäng, sa Andersson.
Träningsmängden pratade även han som gjorde de två sista målen om – Fredrik Hetta.
– Vi får framför allt tacka Lillis för det. Han har fått ihop oss på det här sättet, fått alla att vilja träna. Vi har tränat hårt och rätt, sa Hetta.
– Vi är som en stor familj, alla kommer till hallen och har roligt. Det är det som gör det.
Han gjorde 3–1 efter ett solonummer som avslutades med pucken i krysset. Och Fredrik Hetta fick också avsluta med att sätta 4–2 i tom kasse innan slutsignal – precis som storebror Henrik Hetta gjorde i Redhawks.
– Det är nästan overkligt, helt otroligt att båda gör mål också. Men jag är så glad för hans skull.
Gå till toppen