Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu siktar IFK Malmö mot noll

Trots en förlorad skyttekung och en avhoppad storfinansiär ser IFK Malmö mer ljust på framtiden än på mycket länge.
– Det händer saker och vi mobiliserar för framtiden, säger klubbdirektören Vedran Medjedovic.

Entreprenören Jerry Wieners avhopp strax för årsmötet den 26 februari kom som en chock för IFK Malmös styrelse. Under tre månader hade den nye storfinansiären dragit upp riktlinjer och presenterat visioner som skulle få både föreningen att växa och representationslaget att ta sig tillbaka till finrummet.
Jerry Wieners förklaring till avhoppet var att alla papper inte låg på bordet och att han inte kunde kliva in i rollen som ny ordförande om de tidigare skulderna inte var undanstädade.
Klubben lyckades inte få ihop en ny styrelse och ska hålla ett extra årsmöte på klubbens 116-årsdag, den 23 april.
– Klubben har levt länge utan Jerry Wiener och överlever utan honom, men visst hade hans intåg i klubben underlättat och gjort att saker och ting hade gått lite snabbare, säger Vedran Medjedovic.
Men saker har hänt i klubben även utan Jerry Wiener.
Klubben är på väg att lämna skulderna bakom sig. En uppgörelse kan snart lösa de långfristiga skulderna och när det gäller de kortfristiga (uppskjutna spelarlöner, skulder till fritidsförvaltningen och en skatteskuld) går allt enligt plan.
– I oktober ska allt vara noll enligt våra avbetalningsplaner säger Vedran Medjedovic som också förklarar att man kraftigt bromsat spelarersättningarna och samtidigt jobbat hårt för att knyta fler företag och sponsorer till föreningen.
Försäljningen av Mohamed Ramadan till Helsingborgs IF har hjälpt till att lösa skulder, men också lämnat ett tomrum efter sig.
Med 31 mål förra säsongen var Mohamed Ramadan en klart bidragande orsak till att IFK Malmö tog steget upp i Division 2. När HIF visade intresse för 23-åringen i vintras stod det klart att han var förlorad.
– Det var inga stora summor vi fick, men vi kunde inte hindra en spelare från att uppfylla sin dröm, säger Vedran Medjedovic.
Klausuler kan ge mer utdelning i framtiden men den största vinsten i affären blev en träningsmatch mot HIF i Malmö.
Matchen, som är planerad den 10 juni, kan ge bra intäkter om den blir välbesökt, men ska också ge spelarna en sportslig utmaning i att få mäta sig med allsvenskt motstånd.

Nya i IFK Malmö

Adriano Kalisiak, Prespa Birlik, Alan Asaad, Olympic, Andreas Persson, Lunds BK, Anes Mravac, TFF), Daniel Nilsson, Nosaby, Fredrik Jönsson, IFK Trelleborg, Henrik Bäckström, LB07), Mohammad El-Kayed LB07, Otto Sztojka, Prespa Birlik, Simon Kralj MFF U19.
Gå till toppen