Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Invigning med sång, tårta, klipp och trädkonstverk

En större och uppgraderad Österskola.
På torsdagen nyinvigdes skolan med bandklippning, konstverksinstallation och tårtkalas.

– Det har länge varit trångt här på Österskolan. Och när jag kom hit som rektor för tre och ett halvt år sedan fick vi pyssla och flytta runt för att alla skulle få plats på lektionerna, sade Ann-Louise Bergenfeldt.
Genom renovering och ombyggnad har Österskolan, för klasserna F till 3, blivit ungefär dubbelt så stor. Och bättre miljöanpassad.
Innan invigningsbandet högtidligt klipptes på skolgården fick en rad elever berätta vad de tycker är bäst med nya Österskolan.
– Fler och större rum.
– En ny fin skolgård.
– Den nya matsalen. Och så har maten blivit mycket godare.
Skolan har genom ombyggnaden fått ett eget tillagningskök och hämtar inte längre färdigmat från annat håll.
Christel Leveen från Lundafastigheter beskrev det moderna energisnåla system som lagts in i byggnaderna och barnen fick höra läraren Birgitta Kullenberg, som var med när skolan drogs igång för 41 år sedan, berätta om hur det fungerade då.
Och så var det dags för invigningsögonblicket. Marcus Åberg och Ebba Lindborg höll det blågula bandet, medan Majken Beskow Landby klippte till.
Detta firades med Österskolesången, på melodin till "Varm korv boogie". Fast det var tårta som serverades därefter.
Tilda Lovell fick också presentera sitt beställningsverk "Trädkroppen". Det drygt tre meter höga konstverket, helt i naturmaterial, tronar nu mitt i det pedagogiska uterummet.
Gå till toppen