Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Målvakt såg rött efter skott i ansiktet

Ystads IF:s målvakt Anders Persson fick två bollar i huvudet av Lugis Hampus Jildenbäck. Det var en boll för mycket och målvakten knuffade till Jildenbäck i bröstet vilket gav rött kort.

– Det var i stridens hetta, jag fick två bollar i ansiktet och blev sur för det. Jag avreagerade mig kanske lite för mycket, sa Anders Persson efter matchen när han också fått höra domarnas motivering.
– Det finns ingen regel mot skott i ansiktet men mot min knuff finns det, så jag förstår ju deras synvinkel.
Persson fick gå av planen under högljudda protester från hemmalaget.
– Många andra situationer dömer man lite efter känsla, två minuter hade jag köpt, men rött kort tycker jag var alldeles för hårt i en kvartsfinal, sa Persson.
Hampus Jildenbäck förklarade efteråt att han siktade på krysset, men inte hade full kontroll på kroppen.
– Det är klart att det är olyckligt. Jag förstår att han reagerade, det hade jag också gjort, sen vet inte jag riktigt vad som hände där i knuffen, men jag var inte beredd på den smällen.
Publiken buade därefter varje gång Jildenbäck fick bollen, något som han svarade på med bland annat en japanare.
– Det var roligt, Zoran passade mig tre gånger i rad där bara för att provocera. Det är riktigt roligt med såna här matcher när det hettar till, folk bryr sig verkligen både på planen och utanför.
Gå till toppen