Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hjärta och stark vilja -vinnarreceptet

Han har tagit laget från division 4 till toppen av division 2. Nu gör Richard Ringhov sin sjätte säsong med Torns IF.

De tre senaste åren har Torn slagits om seriesegern i division 2 ända in i slutomgångarna. Bra spelarmaterial och starkt förtroende från föreningen är enligt tränaren Richard Ringhov två av anledningarna.
– Att jag har haft möjligheten att befinna mig i en förening med stor kontinuitet i ett antal år är nyckeln till att det gått så bra. Givetvis i kombination med spelarmaterialet jag har fått jobba med.
– Sedan kan det inte gå så bra fotbollsmässigt i fem år utan att man har hjärta för fotbollen och en stark vilja att vinna matcher. Det är vinnarreceptet. När det knyter sig i matcher och när spelet inte fungerar måste man plocka fram lite andra saker.
Och det är spelarna som har representerat klubben länge duktiga på, menar Richard Ringhov.
– I dagens moderna fotboll väljer många att byta klubb väldigt ofta. Jag har haft möjligheten att jobba med ett gäng äldre spelare som varit i Torn i många år. De har ett väldigt stort hjärta för föreningen och en vinnarskalle som smittar av sig på de nya spelarna. Det är något som vi har inom oss, och den identiteten är otroligt viktig att bevara.
Ett av nyförvärven är anfallaren Patrik Östlund, som närmast kommer från Västerås SK.
– Han är en djupledslöpande forward och det är just det vi har saknat i laget. Jag tror att han kan bli nyttig för oss.
Bland de nya spelarna lyfter tränaren även fram målvakten Filip Hillgren.
– Han är 20 år gammal och har redan spelat seniorfotboll i fyra år. Eftersom vi tappade vår förstemålvakt Fredrik Landén inför säsongen kommer han att bli en viktig spelare för oss.
Trots att Richard Ringhov är nöjd med nyförvärven är det spelarna som har varit med längst han vill framhålla.
– Daniel Thulin, Viktor Eidsheim, Tomas Martinsson och Niklas Nilsson har varit med under hela denna resa. De spelade i division 5 med Torn och var här före mig. Det är kul att de är kvar och att vi kan ståta med det.
Målet i år att hamna i toppen av serien - igen.
– Har man varit med och slagit om seriesegern i tre år måste man ha ambitionen att hamna i yttersta toppen. Sen ska man veta att det är otroligt svårt att bli bättre varje år. Man måste bara hitta olika beröringspunkter för att bli bättre, menar Richard Ringhov.

Nyförvärv

Gazmend Xhemalji, Ljungby IF, Philipe Toth, TFF, Filip Hillgren, Prespa Birlik, Stefan Lindqvist, Gif Nike, Patrik Östlund, Västerås SK, Axel Harletun, IFK Hässleholm.
Gå till toppen