Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö föll mot Linköping – missar superligan

Den tredje och avgörande kvalmatchen slutade – precis som lördagsmötet – i förlust för Malmö FBC.
– Vi var inte tillräckligt mentalt förberedda, sa Mikael Jeppsson.

Bild: Patrick Persson
Förlusten i andra kvalmatchen satt kvar i både ben och huvud när Malmö FBC tog sig an Linköping i den sista och avgörande matchen på söndagen. Malmölaget, som under en hel serie och fram till lördagens match varit obesegrade, lyckades inte utmanövrera Linköping.
– Jag känner inget just nu, mer än att jag är riktigt bitter och ledsen, sa tränaren Mikael Jeppsson besviket efter matchen.
Redan efter 4.12 i den första perioden tog Linköping ledningen, medan ett nervöst Malmö inte lyckades sätta dit sina målchanser.
– Det är det mentala spelet som gör att vi inte sätter dit våra målchanser i dag. Det är det som gör att vi blir passiva. Jag känner att vi var spelmässigt redo, men inte tillräckligt mentalt förberedda för detta.
– Vi har vunnit hela säsongen och har kanske inte ställts mot tillräckligt bra motstånd. Då blir det konstigt när vi möter ett bra lag som Linköping, menade Mikael Jeppsson.
Men Malmöforwarden Rebecca Mårtensson höll inte med sin tränare.
– Jag tycker ändå vi står upp och kämpar hela matchen, och vi har i bakhuvudet att vi kan vända matcher. Så vi visste hur vi skulle sätta press och ta igen det, men det ville sig inte i dag. Det är små marginaler som avgör, och i dag gör Linköping det bättre.
Men Malmö var inte helt passiva under matchen. I början av andra perioden lyfte laget och kvitterade till 1-1 via Ellen Rasmussen. Linköping skulle dock replikera minuterna därpå med ett 2-1-mål.
Malmö fick däreftert en ypperlig chans att kvittera i slutet av andra perioden efter att ha tilldelats straff. Men Ellen Rasmussen missade.
– Vi spelade bra, och jag tyckte att vi i alla fall i går förtjänade att vinna. Vi hade jättemånga lägen och vi hade kunnat vinna mycket tidigare. Hade vi bara satt våra målchanser så hade det sett annorlunda ut, förklarade Ellen Rasmussen.
Den tredje perioden dominerades av bortalaget, som hann göra ett tredje och ett fjärde mål innan Malmö reducerade till 4-2. Linköping utökade kort därpå till 5-2, varpå hemmalaget via Therese Linde fick ett tröstmål på slutet.
– Trots förlusten tycker jag att vi gör en jättebra match. Vi krämar ut allt ur varenda spelare vi har, sa Mikael Jeppsson
Gå till toppen