Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sönderhackad säsong över för HK Malmö

Adam Lönn var ordentligt besviken efter att Alingsås slagit ut HK Malmö med 3–0 i matcher.
– Säsongen var alldeles för kort, säger han efter förlusten i måstematchen.

Bild: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Sönderhackad.
Så beskriver Adam Lönn HK Malmös säsong. Med långa skador på honom och Linus Persson innan jul, samt under slutspelet på Carl-Johan Andersson, Fredrik Lindahl och Robert Månsson är valet av ord inte svårt att förstå.
– Det har varit ryckigt. Vi har inte kunnat träna med full trupp och "Tubbi" har fått experimentera mycket, säger Adam Lönn.
Efter tvåförluster var HK Malmö tvunget att vinna på bortaplan för att hålla liv i kvartsfinalen mot Alingsås.
Men det tog stopp direkt.
Alingsås ställde upp ett för Malmö orubbligt försvar med Mikael Aggefors som sista ogenomträngliga utpost i målet. HK Malmö körde fast gång på gång i anfallet vilket öppnade för Alingsås snabba omställningar och ett ordentligt ryck för hemmalaget. Som mest låg Malmö under med sju bollar i den första halvleken, och fick bara in åtta framåt.
– De är bättre sett över tre matcher, framför allt i omställningsspelet. I uppställt spel är vi jämna, säger Lönn.
Den andra halvleken var jämnare och HK Malmö lyckades, med Adam Lönns skytte (åtta mål) i spetsen, minska avståndet till Alingsås till fyra mål vid ett tillfälle. Men ett hungrigt Alingsås knöt ihop matchen på ett snyggt sätt och är klart för semifinal efter 26–21 (14–8).
Hur känns det direkt efteråt?
– Jäkligt segt. Vi måste vänta till september innan vi får spela igen, känns inte alls bra.
Vad händer nu?
– Först får vi bryta ihop. Sen tror jag att det viktiga är att hålla en god stämning i gruppen, att alla kan se varandra i ögonen och känna att man verkligen har gett allt. Och det tror jag att alla känner, säger Lönn.
Tränaren Ulf "Tubbi" Sivertsson kunde trots besvikelsen ändå se det positiva.
– Tänker man på förutsättningarna, med alla skador och att vi i våras hade tre poäng till slutspel med åtta av elva matcher på bortaplan så är det jäkligt bra och starkt att vi klarade det. Vi har lite andra förutsättningar är Alingsås som kunnat träna med fullt lag och ändå är det små saker som avgör matcherna.
– Sen är det sportsliga saker vi kan förbättra, och vi ska sätta oss med spelare och ledare nu och utvärdera tillsammans.
Gå till toppen