Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skövde körde över Lugi - allt avgörs hemma i Lund

Efter tre jämna kvartsfinaler tillhörde den fjärde helt och hållet Skövde. Nu tvingas Lugi till en femte och avgörande kvartsfinal.
– Vi gör alla fel vi kan göra i dag, sa Dragan Brjlevic.

Lundalaget hade stora problem att förvalta sina målchanser. Fyra av Lugis sju mål i första halvlek var straffmål, som Emelie Westberg satte.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Skövde 26 (13)
Lugi 17 (7)
Det var en total överkörning som utspelade sig i Arena Skövde på tisdagskvällen. Lugi, som fick klara sig utan skadade Clara Monti Danielsson, hade ingen bra dag.
Medan hemmalaget bjöd på ett starkt försvarsspel och ett distinkt anfallsspel slarvade Lundalaget å sin sida bort flera lägen. Fyra av sju mål i den första halvleken gjordes på straff. Och de tekniska felen var allt för många.
– Vi började ändå bra, men vi gjorde massor med tekniska fel och det straffade oss direkt.
– Vi klev inte framåt, utan rakt på deras spelare. Vi gav upp för lätt och för tidigt. Vi gör helt enkelt alla fel vi kan göra i dag, sa Lugis tränare Dragan Brjlevic efter matchen.
Att Clara Monti Danielssons skada var ett tungt avbräck för Lugi är ingen underdrift.
– Det är klart att vi saknar henne. Clara Monti Danielsson är utan tvekan elitseriens bästa spelare. Samtidigt så blev ersättaren Hanna Ringdahl matchens bästa lirare, så det är kanske inte just på den positionen vi tappar. Problemet är att spelarna på de andra positionerna måste lyfta sig också.
Nu hoppas Dragan Brjlevic på revansch i nästa möte – den femte och avgörande kvartsfinalen som spelas i Lund den 21 april.
– Jag är säker på att vi kommer lyfta oss. Det är en helt ny match med nya förutsättningar, och vi spelar hemma. Vi har inte tid att deppa. Vi vet att vi kan bättre och förhoppningsvis visar vi det på tisdag.

Resultat

4:5 14/4 Skövde - 26-17 Lugi (13-7)
3:5 10/4 Lugi - Skövde 20-19 (9-12)
2:5 6/4 Lugi - Skövde 18-21 (10-9)
1:5 29/3 Skövde - Lugi 21-23 (10-7)
Gå till toppen