Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marta efter segern: ”Helt okej insats”

Efter en trög första halvlek kom FC Rosengård igång rejält i andra. Brassestjärnan Marta, som nästintill var osynlig de första 45 minuterna, gjorde entré i andra halvlek med två mål och förarbeten.

– Jag tycker inte att vi var bra i första halvlek. Hammarby startade däremot väldigt bra och satte mycket press på oss.
– Vi väntade alldeles för mycket i spelet, och om vi hade spelat snabbare så hade de nog inte satt så mycket press på oss. Bolltempot var alldeles för lågt. Men i andra halvlek började vi sätta press på dem, sa Marta efter matchen.
Enligt anfallaren visade Rosengård sin absolut bästa sida i andra halvlek.
– Vi satte fart och spelade snabbt, skapade fler målchanser och gjorde många mål. Vi måste verkligen fortsätta spela på detta sätt, och vi vill spela så här i varje match framöver.
När målen trillade in i andra halvlekstod brassen för två, varav ett straffmål som punkterade matchen.
– Rent generellt försöker jag att hitta mina lagkamrater och spela kollektivt. Jag tycker att min insats i dag är helt okej. Men som jag brukar säga så är jag aldrig helt och hållet nöjd, och det finns alltid något som kan bli bättre.
Vad hade du kunnat göra bättre i dag?
– I vissa situationer borde jag ha gått på avslut direkt istället för att passa vidare bollen. Jag borde ha tagit bättre beslut än vad jag gjorde. Så på den fronten vill jag göra bättre i nästa match.
Gå till toppen