Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rör om i laget och skapa energi redan från start

Det joggade runt nio potentiella VM-spelare i mörkblå tröjor och taggade inte ens till när en tionde – i röd målvaktströja – räddade en straff. Först när en elfte VM-kandidat kom in efter paus, såg jag en spelare med glöd, energi, vilja och väldigt mycket spelglädje. Till slut smittade den av sig.
Och till slut hade FC Rosengård ändå vunnit med 5–0 och så kommer det att se ut många gånger och jag kan lova att Sydsvenskanteamet hade mer bry med betygen den här kvällen än efter en Champions League-match med Malmö FF. För första halvlek var en undermålig prestation med lågt underhållningsvärde, andra en bättre nivå mot ett trött Hammarby. Och segern blev lätt för ett lag som är lätt bäst i serien.
Rent hypotetiskt var det bara Sara Björk Gunnarsdottir i FC Rosengårds startelva som inte kan nå VM, eftersom Island inte är med i Kanada.
Anita Asante fick kliva av i paus efter en svag första halvlek och hennes VM-aktier är också dåliga, då hon sitter i en engelsk landslagstränares frysbox.
Men in kom i stället nederländskan Kirsten van de Ven, det tolfte hjulet på något sätt i vinstmaskinen FC Rosengård, och tyckte det var väldigt roligt att spela fotboll. När Anja Mittag äntligen spräckte den där nollan, var det van de Ven som stod där och manade på sina kamrater.
Kirsten van de Ven är en skön personlighet och en duktig fotbollsspelare som borde få spela från start av och till och jag tror att Rosengårdstränaren Markus Tilly måste röra runt mycket mer i sin givna startelva och sätta lite press på VM-spelarna. Rosengård vinner 80 procent av de allsvenska matcherna, även om ett par äss vilar varje gång.
VM vinkar ändå där en dryg månad bort och med det målet, vill jag se spelarna varva upp från start framöver.
Vi måste kunna ha höga krav på ett så bra lag.
Nu vandrade de 677 hem nöjda till slut ändå, för målshowen och chanserna i andra halvlek sitter ju färskast på näthinnan.
Men vi var alltså inte fler på en allsvensk premiär och detta trots att FCR fortsatt en ganska aktiv och lagom kaxig kampanj på sociala medier.
Det är oroande och aningen märkligt att bara var tionde åskådare som såg Wolfsburgsmatchen tyckte det var värt att komma den här ganska sköna vårkvällen.
Gå till toppen