Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Framtidskontor nyckeln för WTC Business Accelerator

Isabelle Wendelin ansvar för World Trade Centers accelerator i Malmö. Bygget av de nya kontoren har i färger och former inspirerats av att Kockums vagnverkstad en gång i tiden låg i lokalerna.Bild: Jenny Leyman
Arbetslokaler som påminner mer om ett kafé än om traditionella kontorsytor. Isabelle Wendelin är spindeln i nätet för den satsning på en aktivitetsbaserad kontorsmiljö som invigs idag på World Trade Center i Västra hamnen i Malmö.
Vad skiljer de nya lokalerna från ett vanligt kontor?
– Vi har byggt så att arbetsuppgifterna styr var du väljer att sitta. Öppna ytor, ett bås att krypa undan i eller ett sammanträdesrum, allt beror på vad du jobbar med för tillfället.
Vad är den största vinsten med hur ni utformat lokalerna?
– Allt bygger på ett större helhetstänk än i vanliga kontorslokaler. Men det främsta syftet är att förbättra möjligheterna till ett utökat nätverk för våra hyresgäster eftersom mötesplatserna blir fler och mer naturliga här, som i en kafémiljö.
Har ni haft någon förebild när ni planerat ombyggnaden?
– Ja, vi har tittat en del på kontor i Holland, eftersom de generellt är trångbodda där och har kommit långt när det gäller aktivitetsbaserade kontorsmiljöer.
Hur såg det ut före ombyggnaden?
– Tidigare var det industrilokaler i hela byggnaden, men de har successivt byggts om till kontor. Vi har byggt om medan befintliga hyresgäster kunnat vara kvar i huset.
Hur långa är hyreskontrakten i acceleratorn?
– De löper tills vidare, med en månads uppsägningstid. Men vi hoppas så klart att företag som växer ska stanna och med tiden hyra in sig i andra lokaler som finns i vårt kontorscenter.
Kan vem som helst hyra in sig?
– Ja, men det här är en accelerator där vi främst tänker oss unga, mindre företag som lämnat inkubatorstadiet och vill ta nästa steg. Många har visat intresse, trots att vi just öppnat.
Vilken roll ska du spela?
– Jag håller i acceleratorn och hoppas också kunna fylla en funktion som isbrytare när det gäller att få igång nätverkandet i lokalerna. Jag är otroligt nyfiken och intresserad av människor. För mig är det en guldgruva att vistas här.
Vad är du mest nöjd under det senaste året?
– Att jag börjat på World Trade Center och få vara med om att dra igång den här acceleratorn. Det är det skojigaste jag gjort hittills i mitt arbetsliv.
Hur mycket jobbar du?
– Ärligt talat har jag i dag en bra balans mellan arbete och fritid. I tidigare jobb gick det mycket tid till resor, men som småbarnförälder tycker jag det är viktigt att slippa. Eftersom flera andra här är i samma situation finns det stor förståelse för vad föräldraskap innebär.
Vad gör du om tre år?
– Jobbar med sälj och service som idag, fast sannolikt som ansvarig för det World Trade Center som vi inviger i Lund nästa år.
Isabelle Wendelin.Bild: Jenny Leyman
Hur kopplar du av?
– Löptränar. En gång i veckan på vårt gym här i huset och en gång hemmavid i helgen. Där blir det 7,2 kilometer varje gång, men framåt sommaren ska jag upp i 8 kilometer.
Vilken är din största extravagans?
– Som småbarnsförälder är egen tid ytterst värdefull. Jag har staffli och en färdig duk klar i garderoben för att återigen sätta igång med det oljemåleri som jag inledde som mammaledig.
Vad skulle du göra om du plötsligt fick tio miljoner kronor?
– Lägga om taket på vårt hus, göra ateljé av garaget och åka på långresa med familjen, om jag nu fick tjänstledigt.
Isabelle Wendelin
Aktuell: Center manager för nyöppnade affärsacceleratorn på World Trade Center i Malmö.
Bakgrund: Civilekonom. Har tidigare jobbat mycket med utbildnings- och säljarbete hos bland annat Performax, Apoteket AB och Isadora.
Ålder: 36
Familj: Sambo och två döttrar, 3 och 4 år.
Bor: Villa i Bunkeflostrand
Intressen: Träning, oljemåleri och familjeliv.
Blir glad av: Att få tid med familjen, jag har små barn.
Blir upprörd av: Orättvisor av alla slag. Med egna barn blir det mer uppenbart hur olika förutsättningarna ser ut i världen.
Gå till toppen