Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Günther brottas för sitt lag

Han gjorde comeback förra året efter två års dopingavstängning. Men vägen tillbaka har inte varit lätt för IK Spartas Mathias Günther.

Mathias Günther.Bild: Bildbyrån
– Jag har haft en tung period då jag har försökt ta mig tillbaka igen.
Mathias Günther hade nyss tagit EM-brons i Serbien när han lämnade ett positivt dopningsprov. Brottaren fråntogs sin EM-medalj och stängdes av i två år.
– I början av avstängningen höll jag igång med löpning och styrketräning, men sen gjorde jag inget alls på över ett år. Jag varken sprang eller tränade. Det tog rätt hårt, säger Mathias Günther.
Comebacken förra året började dock bra. Mathias Günther blev tvåa i SM – hans första tävling efter avstängningen. Därefter blev han uttagen i VM-truppen.
Men under VM kände han att något inte stod rätt till.
– Det märktes att jag hade varit borta för länge och inte hade haft den sparringen som behövs för att kunna prestera på den nivån.
Två jobb, skola och fyra barn har inte gjort comebacken lättare.
– Det är lite så att man trappat ner på brottningen, säger Mathias Günther.
Själv säger han att elitsatsningen lagts på hyllan, medan tränaren menar att han bara tagit en paus.
– Men nu är det vi som har hemma-SM så jag är med och tävlar. Utöver det blir det för närvarande ingen egen satsning, men jag kommer att brottas för laget.

Mathias Günther

Född: 1986
Bor: Bara
Familj: Fru och fyra barn
Sysselsättning: Utbildar sig till behandlingspedagog. Har två jobb vid sidan om
Meriter: SM-guld 2010, SM-guld 2008, NM-guld 2009, Fyrstadsmästare 2008, JSM-guld 2003, JSM-guld 2002
Gå till toppen