Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldregn över IK Sparta i hemma-SM

Fyra guldmedaljer gick till arrangörsklubben IK Sparta när SM i brottning avgjordes på söndagen.
– De här killarna kan vinna stora mästerskap, sa Jalmar Sjöberg.

IK Spartas brottare möttes av ett högt jubel från publiken i Baltiska hallen. Zakarias Tallroth, Lennie Persson, Robert Rosengren och Fredrik Schön kammade hem var sitt guld.
Malmöklubben blev även bästa klubb på herrsidan med 26 insamlade poäng.
–  Det är hur grymt som helst. Alla har varit riktigt duktiga. De håller även när det är stor press hemifrån, sa huvudtränaren Jalmar Sjöberg efter finalpasset.
Tränaren var särkilt imponerad av 35-årige Lennie Persson, som tog guld i 80 kilo.
–  Det var en riktig kämpainsats av Lennie. Han hade bra taktik och han höll hela vägen.
Lennie Perssons final mot Alexander Jersgren från Marsvinsholm blev en riktig rysare.
– Det satt långt inne, men det känns jättebra, sa Lennie Persson.
– Det låg mycket adrenalin i luften mellan mig och Alexander. Vi har vunnit vars två inbördes möten nu, så det är jämnt mellan oss.
Trots att 35-åringen tampats med skadeproblem var det inget som skulle hindra honom från att gå vinnande ur matchen.
– Jag kom tillbaka bra och har kunnat träna bra inför mästerskapet. Det är tack vare all träning med klubben, med Sveriges bästa brottare, sa Lennie Persson.
Pressen hemifrån har varit påtaglig bland brottarna. Zakarias Tallroth, som tog guld i 71-kilosklassen, var särskilt lättad efter finalpasset.
–  Jag har haft en sådan press på mig själv och att det är på hemmaplan. Alla har sagt att ”detta ska du bara vinna”. Så det känns skönt, men jag är framförallt lättad.
Även Robert Rosengren, som kammade hem guldet i 75-kilosklassen, kände en stor lättnad.
–  Det är helt otroligt att vinna på hemmaplan. Sparta gjorde en grand slam, det var bara Tobias Kvarnmark som inte gick hela vägen och tog silver.
–  Jag är jättenöjd med min insats och är verkligen glad över arrangemanget. Klubben har gjort ett riktigt bra jobb, sa Robert Rosengren.
IK Spartas Fredrik Schön avslutade finalpasset med att bekvämt vinna i 98-kilosklassen.
Gå till toppen