Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmökillar vill sprida Internationella burgardagen

När Malmökillarna Martin Lecke och Pierre Orsander som driver sajten alltomburgare.se lade upp ett Facebook-evenemang om den Internationella burgardagen som ska firas den 28 maj, så väntade de sig nog inte det enorma gensvaret.
På fyra dagar har över 13 000 valt att tacka ja till att fira dagen och evenemanget har spridits vidare till över 1,2 miljoner människor.
– Vår stora passion för burgare gör att vi har tagit tag i det så att Sverige liksom det stora landet i väst kan fira burgardagen. Den internationella burgardagen ska firas genom att man tar en kväll med vänner och äter just en burgare, vare sig det är hemma eller om det är på ett burgarhak. Oavsett om det skulle vara en burgare gjord på kött eller en vegetarisk variant, berättar Martin Lecke.
Vad är det som är så speciellt med burgare?
– En välgjord burgare med bra råvaror är väldigt svår att slå. Det finns dessutom många olika tekniker och teorier om hur man får ut de bästa smakerna i en burgare. Malningssätt, olika styckdetaljer, tillagningstekniker … Sedan har brödet en stor betydelse för hur bra en burgare är. Det ska vara rätt meat-to-bun-ratio, vilket innebär förhållandet mellan bröd och kött. Du vill ha rätt “bite” i köttet men ändå att det känns som om det håller på att smälta i munnen, säger Martin Lecke.
Han nämner Casual Street Food, Surf Shack, Vigårda och Tusen & 2 som några av Malmös mest profilerade burgarrestauranger. Och snart öppnar Tommi’s Burger Joint och Dr Feelgoods.
alltomburgare.se kan man se att den skånska burgarrestaurang som de rekommenderar mest är Garage Bar i Höganäs. I Malmö har Surf Shack fått högst betyg, strax före Causal Street Food.
Gå till toppen