Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Biblioteket är en oas för barnen på förskolorna

På bibliotek på Nöbbelöv får man som privatperson alltid bra service och kan låna så mycket böcker i en trevlig miljö, läsa tidningar och annat. Det är självklart och kan aldrig jämföras med en bokbuss.
Det finns också åtta förskolor i närområdet på Gunnesbo och Nöbbelöv. Vi har hundratals barn som kan ta del av deras riktigt fina program för barn. Det handlar om att kunna promenera dit, gå runt och välja böcker som man kan låna eller bara sitta och läsa i. Titta i faktaböcker och prata med bibliotekarierna. Dessutom utnyttjar vi allihop deras utbud av teater och sagostunder. Det är ganska många tillfällen per termin och helt kostnadsfritt. Det skulle vi sakna oerhört om biblioteket läggs ner.
Att ta bussen till centrum i stället skulle kosta en hel del och vi hoppas verkligen att man kan hitta ett bättre sätt att spara pengar på.
Lund ska ju vara en kunskapsstad och då borde man kunna ha kvar biblioteken som en viktig plats för barn och unga. Det är ju så viktigt att läsa mycket för barnen.
Annika Lawett, förskolan Mammuten
Gå till toppen