Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I helgen kan Guillermo Molins få klartecken

Till helgen åker Guillermo Molins till Belgien för att få sista klartecknet från sin läkare – på onsdag kommer han tillbaka.
– Och då förhoppningsvis med beskedet att jag kan gå ut och köra kontakt fullt ut, säger Molins. Och då lovar jag fortfarande att det är en ännu bättre Guille som kommer till spel.

Det talades först om ett besök i Belgien över dagen.
– Nu träffar jag först läkaren och kör sedan ett par dagar med sjukgymnasterna där nere, säger han.
Det glöder i ögonen när MFF-mittfältaren pratar matchspel igen efter tio månaders skadeelände och rehabilitering av korsbandet.
– Jag har kört fem pass nu fullt ut, dock utan att gå in och kötta. Hamnade i en duell med Lewicki och det var ju inte rätt gubbe, men det gick bra. Jag känner att jag är mer och mer komfortabel varje dag nu och det är underbart att vara med i spelet igen.
Med undersökningen i Belgien hoppas Molins att den sista mentala spärren ska släppa också.
– Det sista handlar om att ställa om huvudet från att vara skadad till att vara spelare. Det vet man inte hur många dagar det tar, men det är väl när jag tagit första duellen mot Rasmus Bengtsson och ser att han ramlar. Jag är en fysisk spelare och måste våga gå in och sätta till.
Guillermo Molins är väl medvetna om att alla vill ha ett datum när han spelar match igen. Nästa U21-match spelas hemma mot Häcken den 5 maj på Malmö stadion – det vill säga riktigt gräs.
– Tja, det låter kanske inte helt fel. Vi får se. Men ett 20-minutersinhopp i U21 hade väl varit ganska lagom.
Gå till toppen