Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Victoria Parks hyresintäkter ökar

Rasha Hossein, ombyggnadskoordinator på Victoria Park, vid en av bolagets fastigheter på Rosengård i Malmö.Bild: Jenny Leyman
Fastighetsbolaget Victoria Park med bas i Malmö ökade intäkterna till 118 miljoner kronor under första kvartalet i år. Under samma period var driftsnettot 51 miljoner kronor, vilket är en kraftig ökning jämfört med motsvarande period i fjor.
Marknadsvärdet för bolagets totala fastighetsbestånd uppgår till 6,5 miljarder kronor eller 9 198 kronor per kvadratmeter, jämfört med 6 569 kronor per kvadratmeter motsvarande period i fjor.
– Vi har tillträtt de förvärv som genomfördes i Eskilstuna och Göteborg under fjolåret, vilket ökat intjäningsförmågan markant, kommenterar Peter Strand, vd.
Hyresintäkterna ger bolaget i dag cirka 660 miljoner kronor per år.
– Jämfört med ett identiskt bestånd är det en ökning med 20 miljoner kronor sedan årsskiftet, säger Peter Strand, som pekar på företagets långsiktiga mål om en total uthyrbar yta på en miljon kvadratmeter.
Gå till toppen