Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Vi kan inte alltid leda stort efter en kvart"

De gick nyligen vidare till semifinal i svenska cupen. Nu åker FC Rosengård till Vittsjö där det vankas Skånederby.

– Vi har vår spelfilosofi och den ska vi försöka använda mot Vittsjö. Vi ska ha ett snabbt passningsspel och sätta press på deras backlinje, säger FC Rosengårds tränare Markus Tilly.
I tisdags tog sig FC Rosengård vidare till semifinal i svenska cupen efter att ha krossat Djurgården med 4-0 på Stockholms stadion.
– Är man en klubb som FC Rosengård så vill man alltid vinna titlar. Vi är hyfsat nära en titel i svenska cupen, och det är klart att vi ser det som positivt. Vi ser fram emot lottningen och matchen den 12 juni, säger tränaren.
I den senaste matchen i ligan inledde ni trögt, men ryckte upp er i andra halvlek. Hur ser ni på det?
– Varje motståndare har såklart förberett sig väl inför matchen eftersom det är en hård match om man möter FC Rosengård.
– Sedan varar en match i 90 minuter. Vi får vänja oss vid att vi inte alltid kan leda med 3-0 efter en kvart, säger Markus Tilly.

14.00Vittsjö–FC Rosengård

Vittsjö IP.
Domare: Annika Andric, Stockholm
Laget: Zecira Musovic, Lina Nilsson, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Ali Riley, Sara Björk Gunnarsdóttir, Ramona Bachmann, Kirsten Van De Ven, Marta, Anja Mittag, Therese Sjögran
Gå till toppen