Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Jordbävningen i Nepal

Googlechef omkom i katastrofen

Dan Fredinburg, en av IT-jätten Googles chefer, hörde till de tiotalet människor som omkom i laviner på Mount Everest i går. Lavinerna utlöstes av de förödande jordskalven i Nepal, som skakade fler länder i området och skördade nästan 2 000 dödsoffer.
Jordskalven i Nepal utlöste en rad förödande laviner i Mount Everest. Dan Fredinburg, en av IT-jätten Googles chefer, var en av minst tio som omkom. ARKIVBILD.Bild: Tashi Sherpa/TT/AP
När de dödliga snö- och ismassorna kom var Dan Fredinburg i färd med att klättra i jordens högsta bergsmassiv. Han var i sällskap med tre andra Googleanställda, men de senare är oskadda, enligt bolaget.
Fredingburg var verksam som chef för avdelningen personlig integritet inom Google X, en av IT-jättens Kalifornienbaserade forskningsenheter. Hans syster Megan säger i ett skriftligt uttalande att "Dan Fredinburgs själ och anda kommer att leva kvar hos så många av oss".
Bergsräddare från indiska armén har hittat 18 döda människor på Mount Everest efter skalven i går. Nepals turistdepartement har bekräftat att tio omkommit på berget, men befarar att dödstalen kommer att stiga.
Gå till toppen