Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: De flesta har en swinger i sin närhet utan att veta om det

Gruppsex är betydligt vanligare än vad man kan tro, skriver Jonas Bengtsson.

Många singelkvinnor har vittnat om att swingerträffar är det härligaste och tryggaste sättet att leva ut. Det är mycket bättre än att gå på krogen eller bestämma träff med okända via nätet, skriver Jonas Bengtsson.
Sex är en av våra starkaste drivkrafter och frivilligt sex mellan vuxna är mycket nyttigt enligt flera medicinska undersökningar. Det förekommer sexuella aktiviteter i de flesta byggnader.
Att tro att någon skulle vara otrygg för att det ligger en mötesplats för swingers närheten är långsökt.
Läs också Swingerklubben tvingades bomma igen
Det finns tyvärr inte många officiella mötesplatser för dem som vill krydda sitt sexliv i vårt land.
Det räcker med att åka över Öresundsbron så ser det verkligen annorlunda ut för att inte tala om resten av EU.
Att swinga är betydligt vanligare än man kan tro och i gruppen träffar man verkligen på alla yrkesgrupper med varierande social status. Det är sexuellt nyfikna som njuter av livet tillsammans med sin partner och eller andra i spännande miljöer. Jag är rätt övertygad om att de flesta har swingers i sin närhet utan att veta om det.
De flesta som besöker klubbar vill inte vara öppna med sin livsstil för de är rädda för att det kan få tråkiga konsekvenser. Just därför gör man lite väsen av sig till och från mötesplatser och intag av alkoholhaltiga drycker är mycket måttligt. Politiker och andra officiella personer undviker att besöka klubbar i närheten av sin bostad. Inte sällan har de mer privata tillställningar med speciellt inbjudna för att det inte ska komma till allmän kännedom.
Bara för att man besöker en klubb innebär det inte att man har sex. En del besökare tar det väldigt lugnt i sin utveckling och de nöjer sig med att ha sex med sin partner för att kanske senare ta små steg vidare. En del kommer inte vidare utan är nöjda med det.
Många singelkvinnor har vittnat om att det är det härligaste och tryggaste sättet att leva ut istället för att gå på krogen eller bestämma träff med okända via nätet.
De som besöker klubbar eller är lite mer organiserade är oftast över 30 årsåldern och har en väl fungerande relation men känner för att krydda sitt sexliv lite.
Att tillsammans med sin partner utveckla sitt sexliv på tryggt sätt är mycket bättre än att den ene eller andre ska göra det på egen hand bakom ryggen på den andre.
Läs också På swingersklubb i Glumslöv är de tryggare än på krogen
Om det fanns fler trevliga mötesplatser kunde vi kanske minska antalet ensamhushåll.
Tänk bara på vad det skulle kunna göra för bostadsbristen.
Jag har själv undersökt möjligheten till att öppna en seriös klubb i Malmö men det är i princip omöjligt på grund av svårigheter att få hyra en lokal och bestämmelserna kring tillstånd för öl och vin.
Därför driver jag sedan 15 år lustkammaren.se just för att underlätta för par att tryggt möta andra par och singlar. Vi har inga egna lokaler utan vi träffas hemma hos varandra, i lånade lokaler eller på andra lämpliga ställen i Malmö, Göteborg, Stockholm mm.
Jag hävdar med bestämdhet att det allmänna hälsotillståndet i vårt stressade samhälle skulle förbättras om det fanns trygga mötesplatser runt om i landet. Vi skulle må bättre och behovet av sjukvård skulle minska vilket kan leda till stora ekonomiska besparingar.
Swing Along helt enkelt!
Jonas Bengtsson
Gå till toppen