Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Brasor på många ställen när våren firas in

Fotevikens museum firar varje årstid med en festlig tillställning och Valborg är först ut. Men det går att fira in våren även på andra platser i kommunen.

Fotevikens museum håller öppet under Valborg den 30 april klockan 13 till 17, med fri entré. Vikingar är på plats i vikingastaden och det är öppet i stugbyn och bygdegården. Klockan 16 tänds en valborgsbrasa vid Hola Stenar.
Den som vill kan vandra vidare till Fiskehoddorna längs väg 100 i Höllviken där Halörs fiskeriförening arrangerar valborgsfirande med bland annat stekt sill på macka. Bålet tänds klockan 19.30.
I Skanör blir det traditionellt valborgsfirande med bål, sång och vårtal i Skanörs hamn. Fackeltåg avgår från möllan klockan 20.30 och bålet tänds klockan 21. Leif Carlsson hälsar välkomna och gruppen InChrist sjunger vi in våren. Vid bålet går det att köpa korv med bröd och varm glögg.
I Vellinge arrangerar Vellinge scoutkår valborgsfirande med bål på grusplanen mellan Torsgården och södra industriområdet. Bålet tänds klockan 20.
Gå till toppen