Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konsert för att uppfylla drömmar

Tove Ask har siktet inställt på en musikkarriär. Hon har själv vuxit upp omgiven av musik och nu vill hon hjälpa andra som inte haft samma möjlighet.

Tove Ask arrangerar en konsert till förmån för Min stora dag.
Det händer mycket i 19–åriga Tove Asks liv. När tidningen träffade de musikaliska syskonen Ask från Hötofta i slutet av förra året var de engagerade i "En Julsaga" på Lunds stadsteater. Nu har Tove precis spelat klart musikalen "Hair" på Nöjesteatern i Malmö. För några veckor sedan uppträdde hon med egna låtar under finalen av Hockey-VM i Malmö, och så närmar sig studenten på dans- och musikalgymnasiet i Lund.
Men vid sidan om det här är Tove Ask i full färd med att repetera inför en egen välgörenhetskonsert som hon själv arrangerar på konserthuset i Vellinge den 10 maj.
– Först tänkte jag att jag ville ha en konsert där jag kunde visa upp mig. Sedan kom jag att tänka på att jag själv varit så lyckligt lottad som fått hålla på med det jag tycker om. Musiken är min dröm. Jag har fått växa upp med musik omkring mig i familjen, jag får syssla med det på gymnasiet nu. Och jag tänkte på att det finns barn som inte får uppleva sådant.
Hon spann vidare på idén och fastnade för insamlingsstiftelsen Min Stora Dag som hjälper barn med svåra sjukdomar att uppfylla en dröm och samtidigt få en paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.
I stället för inträde till konserten får publiken välja vad de vill betala och alla pengarna skänker Tove Ask till Min stora dag.
– Jag gör det här för att jag själv älskar att stå på scen och det är min dröm att få fortsätta med det. Genom att skänka pengarna kan kanske jag hjälpa till att uppfylla någon annans dröm.
Konserten kommer att bjuda på en blandning av jazz, musikal, pop och rock, men dra åt det souliga och grooviga hållet, där Tove Ask själv känner sig hemma. Hon framför favoriter från sin egen musikkarriär hittills och en del eget material. Med sig har hon ett elva man starkt band, med bland annat stor blåssektion. Alla musiker ställer upp gratis och Vellinge kulturskola lånar ut konserthuset.
Vad har du själv för dröm du skulle önska uppfylldes?
– Svår fråga. På ett sätt är jag redan i min dröm för jag får hålla på med det jag vill. Det skulle kanske vara att göra det jag gör nu fast ännu större. Jag skriver ju egna låtar och jag skulle vilja att de kom ut.
Välgörenhetskonsert
Tid: Söndagen den 10 maj klockan 16
Plats: Konserthuset i Vellinge
Valfritt inträde, allt som skänks går oavkortat till organisationen Min stora dag.
Gå till toppen