Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Ett varierat anfallsspel är receptet"

Segertåget har rullat på för FC Rosengård sedan ligapremiären. För att det ska rulla vidare måste laget fortsätta med ett varierat anfallsspel, menar Markus Tilly.

FC Rosengårdsspelarna jublar i matchen mot Vittsjö, som slutade 4-0.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Det är vårt vinnarrecept. Och djupledsspel, tillslag samt ett snabbt passningsspel, säger FC Rosengårds tränare.
Trots att samtliga ligamatcher slutat med storseger för Malmölaget har målen inte kommit förrän i andra halvlek. Något Markus Tilly själv inte vill lägga för stor vikt på.
– En match varar i 90 minuter. Vi får vänja oss vid att vi inte alltid kan leda med 3-0 efter en kvart. Det viktigaste är slutresultatet, sa tränaren inför förra veckans match mot Vittsjö.
Under lördagens förmiddagsträning på Malmö ip var det mycket taktiksnack inför mötet med Piteå i dag.
– Vi filade på detaljer som blir viktiga mot Piteå. Jag tror att matchen blir ganska lik den mot Hammarby. Vi måste ha ett samlat och disciplinerat försvar.
Hur ser ni på ert motstånd?
– De har lite kontringsspel och fasta situationer som blir farliga framåt.
Markus Tilly förlitar sig på samma startelva som senast, och gör därför inga ändringar.
– Det blir samma startelva som mot Vittsjö. Malin Gunnarsson sitter inte på bänken, hon har känning i låret. Annars är truppen skadefri.
I veckan aviserade Therese Sjögran att hon lägger skorna på hyllan efter VM i Kanada i sommar. Istället sadlar hon om till sportchef i FC Rosengård.
– Det känns rätt att sluta efter VM och verkligen känna att man avslutar på ett bra sätt när du fortfarande är i bra form, sa Therese Sjögran inför en samlad mediekår vid tisdagens presskonferens på Malmö IP.
Har Sjögrans beslut påverkat atmosfären i laget?
– Vi har väl fortsatt på samma spår, men förhoppningsvis har det stärkt truppen ytterligare. Vi tappar en bra fotbollsspelare men det ska vi försöka ersätta, säger Markus Tilly.
Gå till toppen