Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Annika Norlin tar över Malmö Live i tre dagar

Malmö Live premiärstartar sitt nya koncept ”I huvudet på…” genom att bjuda in sångerskan Annika Norlin till att bestämma innehållet i huset i tre dagar. 
Malmö Live-arrangörerna har under en längre tid pratat om att de vill ”frossa i olika konstnärskap” och om ett speciellt koncept där man får dyka ner djupt i en artists konstnärskap.
Idag kan Dygnet Runt avslöja att resultatet av detta har blivit ”I huvudet på…” och att första artisten blir Annika Norlin, känd från sina musikaliska alter egon Säkert! och Hello Saferide.
– Hon är en väldigt bra artist att börja med. Hon är engagerad och har flera strängar på sin lyra. Hon gör uppskattad musik, har gett ut en bok om sitt textskapande, läser till psykolog, har jobbat som journalist, är samhällsengagerad. ”I huvudet på…”-dagarna på bygger helt på hennes idéer, säger Karin Karlsson som är övergripande bokningsansvarig för Malmö Live.
Den 9–11 oktober ska Malmö Live fyllas av Annika Norlins kurerade innehåll.
Vad kommer du att fylla Malmö Live med under dagarna du kurerar?
”Programmet är inte riktigt klart än, men det kommer bli samtal, klubb, utställning, dj:s, workshop och Skambyrån, där folk läser från sina gamla dagböcker”, skriver Annika Norlin i ett mejl.
”Sen ska jag få spela själv två gånger. Det blir specialspelningar bägge gångerna, dels en upprepning av en spelning vi gjorde på Way Out West förra året, en blandning av Säkert! och Hello Saferide. Det var rålyckat men Mos Def spelade samtidigt, så jag har hört sen att ganska mycket av spelningen inte hördes. Sen dess har jag varit taggad på att göra om den inomhus.”
”Den andra spelningen blir bara jag och Malmö Symfoniorkester. De som arrangerar får välja av mina låtar själv så jag tror det kommer bli en ganska ovanlig blandning, kanske inte de vanligaste. Jag är intresserad av vilka ramar som finns för olika musikformer, hur det ser ut på en popspelning och hur det ser ut när en orkester spelar, och än mer intresserad av hur de ramarna kan rasas.”
Varför nappade du på att göra ”I huvudet på…”?
”Jag har en gång spelat på en brittisk festival som kurerades av en enskild person (då var det Matt Groening som gjort ”The Simpsons”) och då slogs jag av att det var ett väldigt lyckat format. Det blir så avslappnat, det är inte bara band där som just släppt sin senaste skiva eller författare som pratar om sin nya bok. Det kändes som att gå på ett bröllop eller ett födelsedagskalas. Så hoppas jag det här kommer att kännas”, skriver Annika Norlin i mejlet.
Karin Karlsson på Malmö Live berättar att de tänker att ”I huvudet på… ska bli en återkommande programpunkt.
– Det här är första gången vi testar det och vi får se hur det faller ut. Men tanken är ju att det ska återkomma, säger Karin Karlsson.
Säkert!- och Hello Saferide-konserten kommer att äga rum fredagen den 9 oktober, medan samarbetet med MSO kommer att ske söndagen den 11 oktober. På lördagen kommer en del av det andra Annika Norlin-kurerade materialet att äga rum.
Biljetterna till de två Annika Norlin-konserterna kommer att släppas den 18 maj.
Gå till toppen