Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmöboxare snuvad på SM-guld

Mohammad Al-Maliki, Winning, var nära på att ta SM-guld i 64 kilosklassen. Men i andra ronden avbröts matchen på grund av skada - och segern gick till motståndaren. 
– Orättvist, tycker Malmöboxaren. 

Al-Maliki gav sin motståndare Milad Mazdak en tuff match. Men när matchen avbröts i andra ronden på grund av skada gick segern till Milad Mazdak.
Enligt Malmöklubben, och Al-Maliqi själv, blev han skallad av Mazdak i ansiktet, medan domaren dömde det som ett vanligt slag.
– Domaren var lite nervös. Han gjorde ett bra jobb såklart, men man kan inte säga att det var en skallning för att sedan ta tillbaka det och påstå att man inte såg något.
– Ska den bästa vinna, så ska den bästa vinna. Du vinner inte genom att skalla din motståndare, säger Al-Maliki, som får nöja sig med ett SM-silver.
Anna Lindqvist, Malmö BC, var den enda skåningen som tog SM-guld.
Höllvikens Patricia Berglund gav sin motståndare Ida Lundblad en tuff kamp, men förlorade matchen.

Övriga svenska mästare, herrar: Ali Resai (56 kg), Bahir Hassan (60), Milad Mazdak (64), Clarence Goyream (69), Leon Chartoi (75), Robin Safar (81) samt Gabriel Richards (91). Damer: Juliana Söderström (51 kg), Malin Hermansson (57), Ida Lundblad (60), Anna Lindqvist (64) samt Malena Hede (69).
Gå till toppen