MFF

Hareide: ”Ta dem som eldar och spärra in dem”

Malmö FF tappade segern mot Elfsborg efter ett långt spelavbrott på grund av en inkastad bengal från MFF-klacken.

Seriefinalen på Borås arena inför 12 400 åskådare blev en utdragen process där eftersnacket som så många gånger förr kom att handla om pyroteknik.
Själva matchen hade två tvåmålsskyttar.
Magnus Wolff Eikrem blev matchvinnare i förra omgången när MFF vann Skånederbyt mot Helsingborg med 3–1.
Han såg ut att bli det igen med två nya mål mot Elfsborg. Men med fem minuter kvar av matchen gjorde Marcus Rohdén sitt andra mål för kvällen och seriefinalen slutade 2–2.
Läs mer:Se höjdpunkterna från toppmötet
Det var två samlade tränare som kom till presskonferensen och försökte analysera matchen. Men frågorna gled snabbt in på det långa spelavbrottet efter Eikrems 2–1-mål.
Enligt uppgifter från säkerhetsansvariga i Elfsborg avbröts matchen eftersom en bengal som höll på att brinna ut kastades in mot säkerhetspersonal precis nedanför MFF-klackens läktare.
Därmed kunde inte säkerheten på arenan garanteras.
Men det fanns motstridiga uppgifter i omlopp. Enligt Fotbollskanalen var det ingen ur säkerhetspersonalen som träffats av någon bengal.
MFF-tränaren Åge Hareide suckade tungt över ännu en bengaldiskussion.
– Vi är här för att spela fotboll. Det är det vi är tränade för. Vi är inte tränade för att vila i slutet av matchen då vi brukar vara som bäst. Det måste vissa av våra egna supportrar också förstå.
– Ta dem som eldar och spärra in dem.
Läs mer:Fotbollen måste nå konstruktiva lösningar genast
Mittbacken Rasmus Bengtsson menade att Elfsborg gynnades mest av spelavbrottet.
– De fick möjlighet att prata ihop sig inför avslutningen av matchen, så det är klart att avbrottet var en fördel för dem, sa han.
MFF:s vd Niclas Carlnén:
– Det har tagits pyroteknik och det har identifierats personer som begått olagligheter. Gör man sånt här så har man huvudet under armen. Det är helt idiotiskt att kasta något mot någon. Det är inte därför vi är här. Vi är här för att spela fotboll.
– Det finns en film också och den har vi inte sett än. Det vill jag förstås göra. Grundtanken är rätt att man måste kunna säkerställa säkerheten. Det är sedan en tolkning och det är svårt att hitta samma nivå. Vi har en glasklar organisation i Malmö och vet hur vi ska göra.

Malmö FF

Robin Olsen4
Erik Johansson1
Rasmus Bengtsson (51)3
Filip Helander2
Anton Tinnerholm3
Enock Kofi Adu (46)2
Magnus Wolf Eikrem (90)5
Oscar Lewicki3
Yoshimar Yotún2
Jo Inge Berget3
Markus Rosenberg4
Ersättare
Erdal Rakip (46)3
Tobias Sana (51)2
Pa Konate (90)–
Erik Andersson
Pawel Cibicki
Andreas Vindheim
Zlatan Azinovic (mv)
Gå till toppen