Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
"Grisköttets betydelse i Kina kan inte överdrivas. Den svenska köttbranschen går miste om enorma intäkter."

Den genomsnittlige kinesen äter 39 kilo griskött per år – betydligt mer än den genomsnittlige svensken och till och med mer än en amerikan.Medan andra delar av den svenska livsmedelsbranschen har fått ett rejält exportuppsving tvingas köttbranschen se på när enorma exportintäkter går om intet, skriver Magnus Därth och Mikael Hugoson, vd respektive styrelseordförande för Kött och Charkföretagen.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Kina är framtidsmarknaden för svenska livsmedel, främst svenskt griskött. Hjärtat av Sveriges grisproduktion finns i Skåne och skånskt griskött har mycket gott renommé. Men om framtiden ska säkras måste regeringen ta den enorma potentialen i den kinesiska marknaden på allvar.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan