Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guillermo Molins: ”Kändes som första matchen någonsin”

Efter tio månaders skadeuppehåll gjorde Guillermo Molins comeback i Malmö FF:s U21-match mot Halmstad.
– Det kändes jättebra, bättre än vad jag hade förväntat mig rent kroppsligt.

Guillermo Molins gjorde comeback i MFF:s U21-match mot Halmstad på tisdagen. Han fick 39 minuters speltid innan han klev av till publikens applåder.Bild: PETTER ARVIDSON
39 minuters speltid fick Guillermo Molins med MFF:s U21-lag innan han klev av till publikens varma applåder.
– Jag är väldigt glad just nu. Det kändes som min första match någonsin, säger Molins.
Från att ha varit försiktig i spelet till en början blev han så småningom mer synlig. Sitt första - och enda - skott under matchen kom efter femton minuter.
Skottet gick högt över ribban, men det hindrade inte publiken från att applådera högt.
– Jag försökte hitta mitt rörelsemönster, och det jag kände av mest var att rycket för att försöka ta mig förbi en och en inte fanns där. Då är det bättre att försöka spela sig igenom så får man låta det komma på träningar under veckorna som kommer.
Han hade önskat att han kommit i fler närkamper och fler dueller, men Molins var nöjd med sin prestation - och framförallt fysik.
– Resten kändes jättebra, bättre än vad jag hade förväntat mig rent kroppsligt.
Men tröttheten hann snabbt ikapp Molins.
– Efter ett tag började jag få ont i benen. Ingenting i knät eller så, men tröttheten tog över i benen. Men det blir ju så, man har ju inte gjort detta på ett tag. Jag har inte spelat på tio månader.
Trots att han var nöjd med sin fysik under matchen, var Molins inte lika imponerad över MFF:s spel.
Hemmalaget låg under med 2-0, men lyckades kvittera till 2-2 i andra halvlek.
– Hade vi haft mer spel så hade det kunnat se annorlunda ut. Men vi hade knappt något spel i första halvlek, de gjorde två mål på tio minuter. Vi hade väldigt stora glapp mellan våra lagdelar.
Bild: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Runt 800 personer hade tagit sig till Swedbank för att bevittna Guillermo Molins comeback.
– Jag fick höra att det skulle komma mycket folk. Det är klart att det är kul att de kom ut och stöttade mig. Det känns bra. Man känner verkligen stödet och givetvis vill jag ge tillbaka ett mål för deras skull. Men för min egen skull spelade det ingen roll att jag inte gjorde mål, säger Molins.
Du berättade att du blev besviken när du fråntogs din kaptensbindel. Hur ser du på det nu - strävar du efter att få tillbaka den?
– Jag ser allt det som överspelat. Markus Rosenberg är kapten nu. Jag kommer vara mig själv så får vi se, men det är inget jag aktivt tänker göra något åt.
Vad är planen nu efter denna match?
– Jag vet inte, jag får prata med Åge. Jag var med en hel träningsvecka innan denna match och nu ska jag träna vidare.
– Jag har bara spelat elva mot elva en gång innan denna match, så jag hoppas att Åge planerar in mycket av den typen av träning framöver. På så sätt kan jag förbättra mitt rörelsemönster.
Läs också Guillermo Molins comeback i bilder
Guillermo Molinsär dock inte orolig över sin närmsta framtid.
– Jag har gått igenom detta en gång tidigare, så jag vet vad som väntar. Jag känner mig rätt så trygg med det.
Gå till toppen