Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Littorin startar asylboenden

Sven Otto Littorin har engagerat sig i ett företag som arbetar med asylboenden och integration. Den tidigare moderate arbetsmarknadsministerns nystartade bolag Serio Care, ska enligt honom själv "erbjuda en integrationslösning".

Tanken är att de asylsökande ska bo i inhyrda modulbostäder och tidigt få undervisning i svenska. De asylsökande ska också få "jobbcoaching" och hjälp med att validera sina tidigare kunskaper.
Enligt den tidigare arbetsmarknadsministern handlar det inte om att konkurrera med Bert Karlssons asylboendejätte Jokarjo utan om att skapa en verksamhet som är en "integrationslösning".
— Som många andra har jag suttit vid köksbordet och blivit arg på hur asylboenden bedrivs och att det plockas ut jättevinster. Jag hoppas att vi kan visa att det går att bedriva en bättre verksamhet inom ramen för det regelverk som finns, säger Sven Otto Littorin till TT.
Bolaget som är under namnbyte till Serio Care hoppas kunna vinna en upphandling hos Migrationsverket till sommaren och starta sin verksamhet så snart som möjligt. Serio Care uppger att de vill samarbeta med kommuner för att kunna skapa "en bättre verksamhet"
I och med att Serio Care vill satsa på språkundervisning och jobbcoaching ska man spara in kostnader genom att hyra modulbostäder och slipper således dyra investeringar i fastigheter.
— Modulbostäderna har lägenhetsstandard och tanken är att vi ska kunna flytta dem så vi kan vara närmare arbetsmarknaden och inte ute i glesbygden.
Gå till toppen