Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ebolasjuksköterskan träder fram i kväll

Vad är egentligen meningen med livet? Är det att ha så roligt som möjligt, göra så rätt som möjligt eller så gott som möjligt? Det samtalar gästerna om ikväll på Late Night Lund.

Sydsvenskans talkshow Late Night Lund, som hade premiär tidigare i våras, blev en publiksuccé och har nu flyttat in i större lokaler på Kulturmejeriet.
Ikväll, med start kl 20.00, startar de direktsända samtalen med fyra inbjudna gäster, alla med koppling till Lund: Komikern David Batra, före detta munken Axel Carlberg, etikforskaren Ann Heberlein och den skånska sjuksköterskan som flögs hem från Sierra Leone med misstänkt Ebolasmitta.
Hon har fram till nu valt att vara anonym.
– I början var det känsligt för min son, med hans skola och kompisar. Men nu är det ingen fara. Smittorisken är ju över, säger hon och skrattar.
Varför vill du berätta din historia i Late Night Lund?
– För att inspirera andra att våga satsa på något man har velat göra. Det är många som har undrat över det som hände. Nu har jag en chans att berätta med mina ord.
Sjuksköterskan flögs hem under dramatiska och påfrestande former, men det är inte den strapatsfyllda hemresan som uppfyller henne när hon tänker tillbaka.
– Nej, det som känns tråkigt är att jag behövde åka hem tidigare.
Kvällens röda tråd är frågan om meningen med livet. För sjuksköterskan råder det ingen tvekan om vad det är.
– Att göra gott! Jag hoppas jag kan inspirera andra att åka och göra en insats, man ångrar inte det man gjorde, utan det man aldrig gjorde.

Late Night Lund

Direktsänd talkshow på Mejeriet.
När: kl 20.00 onsdag 13 maj.
Sändningen kan ses på: www.sydsvenskan.se
Samtalen leds av: Cecilia Nebel, journalist på Sydsvenskan.
Gå till toppen