Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Författaren som börjar stapla titlar

Går det att ha ett vanligt jobb och samtidigt göra karriär som författare? Lommabon Ingrid Remvall är art directorn som är aktuell med en fjärde bok – en science fiction novell på engelska. Och tre titlar till är på gång.

Fyra dagar i veckan har Ingrid Remvall ett "vanligt jobb" på en kommunikationsbyrå i Malmö. Hon gör reklamkampanjer, lanserar nya varumärken och snickrar ihop hemsidor. På fredagar är hon författare hemma i Lomma.
Det låter som två jobb i ett. Hur får du ihop det?
– Jag har inte tid att ha skrivkramp. Jag sitter och skriver i bussen på väg till jobbet och det blir mycket kvällar, helger och semestrar. Novellen som publiceras nu skrev jag under julledigheten.
Drömmer du om att vara författare på heltid?
– Nej, det är fantastiskt att stå på två kreativa ben. Men jag hade gärna haft mer tid att göra författarbesök på skolor, det ger så mycket tillbaka. Att få höra att även elever som annars inte tycker om att skriva eller att läsa har blivit inspirerande är härligt.
Som författare har Ingrid Remvall stor nytta av sina erfarenheter från reklambranschen. Hennes hemsida är full av smarta digitala lösningar. Till e-boken i sista delen i trilogin om Prismagalaxen publicerades 647 illustrationer ritade av läsarna. På hemsidan finns också kreativa skrivövningar som vem som helst kan göra för att komma igång med sitt skrivande.
– Jag tror på att bjuda på innehåll, det är jättebra om övningarna kan användas. Jag försöker hela tiden tänka ett steg längre. Hur kan jag öka läsglädjen för läsarna?
Förra veckan släpptes svenska antologin "Waiting for the Machines to Fall Asleep". En av novellerna är Ingrid Remvalls "Vegatropolis – City of the Beautiful". Unga Vega tar sig in i Vegatropolis, staden där alla rika och berömda bor. Hon dras in i kampen mellan människor och deras digitala kopior.
– Det är en ren framtidsskildring med unga vuxna som målgrupp. Det var spännande att skriva på engelska eftersom science fiction är så stort utomlands.
Just nu skriver Ingrid Remvall en del i en guidebok för Kulturen i Lund. Och två färdiga deckare för barn (6–9 år) ligger hos olika förlag för bedömning. "Chokladmjölksagenterna" har hon skrivit ihop med Lommabon Veronika Arebom Andersson. "Spökhjälparna AB" har hon skrivit själv.
Och hon är mitt uppe i "theDshow", en mörk vision för unga vuxna om hur en framtida dokusåpa skulle kunna se ut.
Det är många projekt. Hinner du med något annat på fritiden?
– Det är familjen som är det viktigaste. Jag gillar brädspel och det är kul nu när barnen är så stora att vi kan spela Cluedo tillsammans. Vi är också ofta ute och cyklar i Lomma i den fina naturen.
– Och jag läser enorma mängder böcker. Jag läser allt – fantasy, romaner och deckare. När jag är på semester en vecka har jag med fem-sex böcker. Jag mår dåligt om jag inte får läsa.

Det blir mycket bus med barnen

Mina favoritkillar Elliot 8 år och Alexander 5 år hemma i huset i Lomma. Jag gillar brädspel och det är kul nu när barnen är så stora att vi kan spela Cluedo tillsammans. Vi är också ofta ute och cyklar i Lomma i den fina naturen.
Namn: Ingrid Remvall.
Ålder: 40.
Bor: Lomma sen 2011.
Uppvuxen: Bjärnum.
Gör: Art director på kommunikationsbyrån Navigator i Malmö. Författare som ligger bakom ungdomstrilogin om Prismagalaxen.
Aktuell: Har fått en novell publicerad i "Waiting for the Machines to Fall Asleep".
Hemsida: ingridremvall.se.
Gå till toppen