Nord & Francke

Nyhetsjägaren Tony Kaplan – nu i bokform

Tidningen Arbetet hade länge en tongivande nöjeschef och nyhetsjägare vid namn Tony Kaplan. Nu har det kommit ut en bok om honom, av nöjes- och dansbandsskribenten Michael Nystås. Den ska ni så småningom få läsa om på annan plats i tidningen.
Att vara kollega till Tony Kaplan på en konkurrerande tidning var ingen lek. Han fullkomligen sprutade ur sig nyheter och titt som tätt fick vi andra springa efter. Ibland, måste det sägas, var det lite dåligt underbyggt – men andra gånger slog Kaplan till med en riktig rökare. Hans kontaktnät var stort och gediget och de stunder han var på redaktionen och inte skrev satt han oavbrutet i telefonen. En kollega här på Sydsvenskan sa uppgivet en gång ungefär såhär, när vi hade blivit förbisprungna: ”alltså han är bara en farbror med skägg som är bra på att ringa”.
Skådespelaren Danny Kaye (t h) i Köpenhamn augusti 1967. T v Danny Kayes pr-man och i mitten Tony Kaplan.Bild: Lars Åström/Skånereportage.
Här ovan syns Tony Kaplan tillsammans med en av många världsstjärnor han träffade genom åren. Kaplan satt också med i redaktionen för ”Här är ditt liv”, tv-klassikern ledd av Lasse Holmqvist.
Gå till toppen