Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inga spår efter vanvårdat får

Poisen har ännu inga spår som rör det vanvårdade fåret som hittades i ett tältläger i norra Malmö. Fåret omhändertogs och befinner sig nu på Djurambulansenss anläggning i Örkelljunga.

Fåret mådde bättre redan kort efter att det hade omhändertagits.Bild: Djurambulansen
Det var när polisen genomförde en rutinkontroll i tältlägret som fåret upptäcktes.
– Fåret var fastbundet och stod i sin egen avföring, sa Carl-Axel Andersson, tf kommunpolis.
Polisen hittade även en plats där man misstänker att flera djur slaktats.
– Man kan se spår av blod på platsen som kan vara från en tidigare slakt. men vi har inte gjort någon teknisk undersökning under onsdagen. Jag är inte säker på hur vi ska gå vidare, säger Håkan Persson, undersökningsledare.
Det vanvårdade fåret togs omhand av Djurambulansen som förde det till sin anläggning utanför Örkelljunga.
– Fåret var i rätt dåligt tillstånd och hade inte något vatten eller någonting. Det befinner sig på vår anläggning just nu och mår bättre, säger Mikael Gustavsson från Djurambulansen.
Fåret var inte märkt. Polisen misstänker att fåret kan vara stulet och har upprättat en anmälan om stöld eller häleri. Därutöver har även en anmälan om djurplågeri upprättats.
– Där är ingen som är misstänkt eller frihetsberövad. Nu får utredningen visa om var djuret eventuellt kan vara stulet någonstans, sa Carl-Axel Andersson på tisdagen.
Under onsdagen hade det inte kommit in någon anmälan om något försvunnet får.
Gå till toppen