Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musovic: "Rosengård är klubben för mig"

Zecira Musovic har förlängt sitt kontrakt med FC Rosengård.

Zecira Musovic har förlängt sitt kontrakt med FC Rosengård till 2017. Ett självklart val, enligt målvakten: Det är här det känns hemma.Bild: PETTER ARVIDSON
– Det känns så bra i FC Rosengård och det är klubben för mig just nu. Sen har jag tänkt studera i Lund efter gymnasiet, så att stanna här känns som det absolut självklara. Det är här det känns hemma, säger Zecira Musovic.
Helsingborgaren, som kom från Stattena 2013, har förlängt kontraktet till 2017. Tanken på att spela för en annan klubb fanns aldrig.
– Jag lever faktiskt min dröm just nu, här i FC Rosengård. Jag har inte hört något från någon annan klubb, men det är inget jag går runt och tänker på. Jag har aldrig funderat kring om det finns något annat lag i Europa eller Sverige jag vill spela för.
Hon menar att FC Rosengård har bäst förutsättningar både på och utanför plan i Sverige.
–  Alla får inte spela och träna med spelare som Ramona Bachmann och Marta. Och bara det gjorde valet självklart.
– Sedan har vi ju gjort massor utanför plan som gör att vi får uppmärksamhet i media. Man syns mycket mer om man uppmärksammas som lag, vilket leder till att spelarna enskilt uppmärksammas också.
Hur har ni lyckats få den uppmärksamheten utanför plan?
– Vår nya klubbdirektör Klas Tjebbes har kommit med många nya tankar och idéer. Bara det har gjort att det har skapats en liten hype kring Rosengård. Det blev till exempel ett jättestort intresse från allmänheten kring Champions League-matcherna. Man märker att folk börjar känna igen FC Rosengård.
Med en förhoppning om att komma med i VM-truppen satt Zecira Musovic för en vecka sedan framför tv:n med familjen och kollade uttagningen. Men när hennes namn aldrig ropades upp sköljdes hon över av besvikelse.
– Direkt när kallelsen kom ut så var det skitsurt. Jag var jättebesviken och de där hemma fick verkligen stå ut med mig. Nu känner jag att det är en ära att bara vara nämnd i diskussionen och att Pia Sundhage har koll på mig. Det är stort redan där.
Vad tyckte du om Pias motivering om att inte ta med dig?
– Pia var ju ganska tydlig med att de här tre målvakterna trivs bra ihop. Att de fungerar på ett bra sätt som gör Hedvig Lindahl, förstamålvakten, till en bättre målvakt. Det är absolut något man ska respektera. Det är viktigt det också.
Håller du med henne?
– Min första spontana tanke var "ska de på solsemester?". Vadå trivs bättre ihop? Men nu har ilskan lagt sig, och någonstans får man förstå att det är så här de resonerar. Det får man helt enkelt acceptera.
Trots att hon inte kom med i VM-truppen är Zecira Musovic hoppfull inför framtiden.
– Jag hoppas att jag kommer vara fortsatt nämnd i diskussionerna redan efter VM. Och min dröm är att jag en dag ska få stå mellan stolparna i A-landslaget och vara bäst på det jag gör.

Zecira Musovic

Ålder: 18 år, fyller 19 den 26 maj.
Bor: Helsingborg.
Klubb: FC Rosengård sedan 2013.
Moderklubb: Stattena IF.
Sysselsättning: Går sista året på gymnasieskolan Procivitas i Malmö.
Landslagsmeriter: Lagkapten F19-landslaget, tjugo landskamper. Fem i F17-landslaget.
Gå till toppen