Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Han vill bjuda Lomma på en brakfest

Lomma har en speciell plats i hans hjärta. På fredag sparkar Håkan Brinck igång Lommafesten med sitt storband.

"Jag går bara och väntar på att få uppträda", säger Håkan Brinck när han laddar hemma i uterummet.
Ska man spela på hemmaplan är det lika bra att göra det rejält. Så resonerar Håkan Brinck – artist, skådespelare och Lommabo sedan två år tillbaka.
På fredag har han med sig Rockers Radio Band och The Brinkettes. Totalt blir de elva på scen som kör dubbla spelningar. Först en rockig omgång med en blandning av covers (Fats Domino, Robert Broberg, Roy Orbison, Kal P Dal, Tom Jones och Creedence Clearwater Revival). Sen blir det en 45 minuter lång hyllning till Elvis.
– Jag vill inte göra någon besviken. Och med det här programmet gör vi inte det. På Elvishyllningen öppnar vi med "CC Rider" och "Burning Love", då brukar ingen kunna stå still.
Håkan Brinck växte upp i Landskrona och Lund. Men Lomma ligger honom varmt om hjärtat. Här bodde hans morbror Urban Boström med sin fru Tilde. I samma hus som Håkan Brinck tog över för två år sedan.
– Du kan skriva att jag växte upp i Lomma. Jag var här alltid som liten. Min morbror blev som en extra pappa för mig. Och det var Tilde som lärde mig hur man går på scen.
Nu är du tillbaka i Lomma. Hur trivs du?
– I början var det så tråkigt att det inte var sant. Jag var van vid Helsingborg med teater och bio. Men nu tycker jag det är helt underbart. Bara på de två åren jag har bott här har det förändrats jättemycket.
För den yngre publiken är Håkan Brinck känd för sin roll i filmen "Hata Göteborg" där han spelar mot Nic Schröder. Nu är regissören Robert Lillhonga aktuell med en fejkdokumentär om löpning, tv-serien "Runners Road to New York". Håkan Brinck är aktuell att spela huvudrollen i den.
– Då blir jag oerhört glad. En huvudroll i en tv-serie som blir populär skulle betyda mycket för karriären.
Han håller också på att göra en skånsk hyllning till amerikanska rockartisten Ricky Nelson. Det ska resultera i en skiva och om allt går vägen en skåneturné.
Men först ska han bjuda Lommaborna på en brakfest på fredag.
– Jag hoppas komma ut på borden och sjunga och att det blir allsång.
Vad ska du själv göra på festivalen?
– Jag ska spela i Lund på lördag så jag hinner inte med så mycket. Men jag tänkte försöka smita förbi och smaka på Tareq Taylors mat.
Håkan Brinck
Ålder: 55.
Bor: Lomma sedan 2013.
Gör: Artist.
Aktuell: Spelar på Lommafesten med Rockers Radio Band & The Brinkettes.
När: Fredag klockan 20–22.
Var: Stora tältet vid piren.
Gå till toppen