Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"De får det svårare om de tvingas ut på stan"

–  Vi tycker inte att miljöförvaltningen har tagit hänsyn till att EU-migranterna får det svårare om de tvingas ut på stan.

Frederick Batzler från Centrum för sociala rättigheter på väg att lämna i överklagan till Länsstyrelsen tillsammans med bland andra Johanna Nilsson och Jonas Bjärby från Nätverket Solidaritet med EU-migranter.
Det sa Frederick Batzler innan Centrum för sociala rättigheter och Nätverket Solidaritet med EU-migranter lämnade in den kompletta överklagan av miljöförvaltningens beslut att förbjuda tältlägret på Sorgenfri till Länsstyrelsen.
–  Hela Sverige håller ögonen på den här frågan. Får Malmö rätt så kommer hemlösheten att betraktas som ett miljöproblem, sa Johanna Nilsson, Nätverket Solidaritet med EU-migranter.
Grunden i organisationernas överklagande är att EU-migranterna får en ännu besvärligare situation utsätts för större fara om de tvingas ut från lägret på Sorgenfri.
–  Vi pekar på bristerna i Miljöförvaltningens resonemang, man tar för lite hänsyn till de enskildas intresse, säger Frederick Batzler, från Centrum för sociala rättigheter.
Läs också De stoppade avhysning av EU-migranter
Organisationen kom in i arbetet för migranterna i julas, för att ge ett juridiskt stöd till det gräsrotsarbete som sker i Sorgenfrilägret.
Nu ska miljöförvaltningen svara på organisationernas överklagande.
–  Det lär dröja innan allt är klart, eventuellt måste vi komma in med ytterligare svar till miljöförvaltningen, säger Frederick Batzler.
Målet med överklagan är att skapa en långsiktig lösning.
– Tältlägret är ingen sådan lösning, men i avvaktan på en sådan är det bättre att EU-migranterna bor där än att de tvingas ut på stan, säger Frederick Batzler.
Gå till toppen