Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hela granskningen av Malmö Live på 20 sekunder

Malmö Live - stadens nya konserthus - har slagit rekord som Malmös dyraste investering någonsin. Skanska erbjöd sig först att bygga det nya konserthuset för 600 miljoner kronor.
HD och Sydsvenskans granskning visar hur notan växte till nästan 1,3 miljarder kronor. En summa som Malmös skattebetalare får stå för.
Miljardinvesteringen tvingar nu kommunledningen att bromsa satsningar på Folkets park och nya badanläggningar.
Det nya konserthuset ska bli ett musikaliskt tempel. Men det är inte därför Malmö stad har pumpat in nästan 1,3 miljarder.
Konserthuset är istället en gigantisk morot för näringslivet: Ett lockbete för att dra hit horder av besökare och nya jätteinvesteringar i det som ska bli Malmös nya basindustri: turismen.
Ilmar Reepalu (S) och Malmös politiker hyllar satsningen. Men kritiker kallar Malmö Live för "Ilmars sista jätteprojekt för den ekonomiska och politiska eliten."
Gå till toppen