Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kamp om studieplatserna i Tentalund

Det är tentatider i Lund och stadens studieplatser fylls med tentastressade studenter. Och det är inte lätt att hitta en plats. I AF-borgen fanns inte en enda plats ledig när Sydsvenskan tittade in på onsdagsförmiddagen.

Josefin Axelsson, Nils Annertz och Charlotta Nermark har lyckats få tag på ett av borden bland studieplatserna på bottenvåningen i AF-borgen.Bild: Albin Brönmark
– Man måste vara ute senast klockan nio för att hitta en plats, säger Josefin Axelsson. Hon, Nils Annertz och Charlotta Nermark har lyckats få tag på ett av borden bland studieplatserna på bottenvåningen i AF-borgen.
Det var Nils Annertz som var uppe tidigt och paxade bordet den här dagen. Han och Josefin Axelsson läser till fysioterapeut och pluggar till en tenta om andning och cirkulation. Charlotta Nermark läser juridik och håller på med sin kandidatuppsats. AF-borgen är en favoritplats att plugga på.
– Om man sitter i skolan är det lätt att man bara sitter och snackar skit med kompisarna, här är det lättare att koncentrera sig, säger Nils Annertz.
– Och här finns nästan alltid plats, på andra ställen kan det vara svårt att få plats, säger Charlotta Nermark.
Var är det svårast att få plats?
– UB är svår, jag brukar aldrig sitta där. Mest för att jag aldrig får plats, säger Nils Annertz.
– På Studiecentrum på LTH är det svårt att få plats också, säger Josefin Axelsson.
Varför kan man inte sitta hemma och plugga?
– Där finns så mycket annat som drar, säger Charlotta Nermark.
– Som tvättmaskin, städning - och mat, säger Nils Annertz.
Måste man köpa fika för att få sitta här?
– Nej inte på de här platserna, men om man sitter där borta i caféet måste man det. Men det är bra fika där, och schysta priser, säger Charlotta Nermark.
Gå till toppen