Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Game on! Kvinnliga fotbollsspelare i Fifa 16

Efter 23 år och lika många utgåvor så inkluderar nu tv- och dataspelsbolaget EA Sports kvinnliga fotbollsspelare bland trupperna i spelklassikern Fifa.

I reklamfilmen för Fifa 16 syns flera svenska och skånska spelare: Therese Sjögran, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Emma Berglund och allra mest Kosovare Asllani.
Therese Sjögran och Nilla Fischer är två av Skånekändisarna som syns i Fifas reklam.Bild: EA Sports
Nyheten släpps idag, efter massiv bevakning av mutskandalerna som just nu skakar det internationella fotbollsförbundet Fifa. Satsningen har förmodligen tajmats med VM i Kanada i sommar.
Kosovare Asllani syns flera gånger i EA Sports reklamfilm för Fifa 16.Bild: EA Sports
I den senaste versionen av det mycket populära spelet, Fifa 15, finns över 30 ligor med ett dussintal lag i varje, samt ungefär 50 landslag. Alla av dem herrlag.
I Fifa 16 kompletteras de uppåt 200 herrlagen med 12 damlag. Förutom det svenska damlandslaget är det USA, Kanada, Mexico, England, Brasilien, Spanien, Tyskland, Italien, Kina och Australien som vi ska få spela med på skärmarna.
Hann du se FC Rosengårds Emma Berglund skymta förbi?Bild: EA Sports
Det har under lång tid förts kampanjarbete för att kvinnliga spelare ska finnas med i Fifa-serien, 2012 startades till exempel en namninsamling som i dag har trettontusen underskrifter.
Charlotte Rohlin blinkar till speljättens kamera.Bild: EA Sports
Läs mer:
Polygon: ”Finally, EA Sports' FIFA games will feature women players”
Gå till toppen